Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Tredje guldet på 400m för Moa Hjelmer som hade en tuff fight med Ullevis Matilda Gunnarsson. Foto: Deca Text&Bild

SM2: Fyra guld!

Fyra guld och ett brons blev Spårvägens facit den andra SM-dagen och bland vinnarna fanns Moa Hjelmer på 400 m!

Kvinnliga 400 m-finalen blev riktigt spännande där Moa och fjolårstvåan Matilda Hellqvist gjorde upp om guldet. Moa hade ett litet övertag in på upploppet men sedan kom Matilda och med ett årsbästa trekvarts sekund bättre än Moas var det verkligen fördel henne. Men Moa gav sig inte och det var helt jämnt in över mållinjen där Matilda föll direkt efter. Vem vann?
Jo, Moa! Med tre hundradelar på 53.92! Hennes första SM-medalj på distansen utomhus sedan 2013. Silvret till Matilda på 53.95 och bronset till MAI:s Josefin Magnusson på 54.91.

Kalles säker på 1500 m
Finalen blev en stilla promenad med 72 sekunder på första varvet med Hässelbys Elmar Engholm främst följt av 2:05 på 800 meter. Efter 900 meter höjdes farten påtagligt, vid klockringningen kom Högbys Omar Ismail bakifrån och tog spets men Elmar återtog den vid 1200 meter och in i sista kurvan var det han, Kalle Berglund och Johan Rogestedt det handlade om.
Kalle var blixtrande snabb sista 150 och vann med tiotalet meter på 4:00.08 – en dryg sekund före Rogestedt och med bronset till Elmar. Det gick långsamt i början men desto snabbare på slutet. Fantastiska 52.0 på sista varvet för Kalle och låga 38 sista 300. Guldet är hans tredje på distansen efter tidigare segrar 2015 och 2016.

Tredje raka för Elin på 100 m häck
De tre på mittenbanorna – Elin Westerlund, Hässelbys Amanda Hansson och Hammarbys Emma Tuvesson – var helt lika halvvägs men Elin skaffade sig sedan ett litet övertag. Amanda slog i sista häcken, tappade fart och guldet gick till Elin på 13.51. Emma tvåa en tiondel bakom och bronset till Amanda på 13.68. Guldet var Elins tredje raka och fjärde totalt.

Daniel tog Spårets tionde raka i kula
Fyrfaldige mästaren Leif Arrhenius har avslutat elitsatsningen och Niklas Arrhenius sträckte sig på träningen någon vecka före SM. Då bestämde sig Daniel Ståhl för att ställa upp för att försöka försvara Spårets färger. Detta var hans blott andra start för året i kula efter lag-SM-seger i juli. Och visst blev det seger igen – om än bara med tolv centimeter. Segerstöten mättes till 18.78 i andra omgången i en tävling där hans näst längst var 18.69.
Silvret tog MAI:s Wictor Petersson och bronset Ullevis Arwid Koskinen på 17.57. Guldet var Daniels tredje och alltså Spårvägens tionde! Imorgon väntar favoritgrenen diskus.

Emmas första SM-medalj
Emma Ljungberg har bara varit med i Spårvägen sedan i höstas men tillhör den svenska diskuseliten sedan sex år tillbaka. Med bronset på Ekängen tog hon sin första SM-medalj! Hennes längsta mätte 48.91 i en tävling som vanns av Upsalas Vanessa Kamga på 55.60.
Resultat lördag