Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Daniel Ståhl, Aina Griksaite och Isabelle Eurenius tog alla SM-medaljer på fredagen. Det gjorde även Robel Fsiha som inte hunnit tillbaka efter dopingtest. Foto: Jonas Hedman

SM1: Första SM-guldet för Aina

Det blev en bra förstadag Heden i Helsingborg med fyra medaljer för Spårvägen varav två guld Aina Griksaite i tresteg och Daniel Ståhl i diskus.

Aina var favorit men har aldrig tagit SM-medalj utomhus – dock silver inomhus i vintras – och motsvarade förväntningarna efter en utmärkt serie med tävlingens tre längsta hopp. 13.70 i första omgången blev guldhoppet och det är det längsta någon hoppat i i SM på 16 år! Resultatet är bara tolv centimeter från hennes klubbrekord.
– Målet var EM-kvalgränsen till Berlin nästa år, 13.90, men det gick inte riktigt. Men jättekul att vinna SM för första gången! säger Aina.
Silvret tog fjolårsmästarinnan Malin Marmbrandt på 13.24 – bara decimetern från det personliga rekordet. Men frågan är om inte trean, Gefles Madeleine Nilsson, var mest nöjd.

Suverän seger av Ståhl
En av helgens största favoriter var Daniel Ståhl som inte hade några problem med att vinna sitt tredje SM-guld i diskus. För ett år sedan på Sollentunavallen fick han halva friidrotts-Sverige att jubla över mästerskapsrekordet 68.72 som då var klubbrekord med två meter. Nu kastade han nästan lika långt – 67.80 – men det känns som vardagsmat. Tävlingen var Daniels tionde (!) över 67 meter i år!
Det är en helt fantastiskt hög nivå han håller! Att ligga på den nivån i tävling efter tävling är inget annat än högsta världsklass!
Han hade nu tre godkända över 65 meter där 67.80 i femte omgången var SM-historiens näst längsta. Bara hans eget mästerskapsrekord på 68.72 från i fjol är bättre. Silvret tog träningskompisen Simon Pettersson på 64.84 som var nästpers.

Lysande lopp av Isabelle!
På 100 m visade Isabelle Eurenius ännu en gång att hon är bäst när det gäller. Efter 11.70w i försöken pressade hon Bollnäs Malin Ström hela vägen och var till slut bara två hundradelar efter. 11.64 innebar inte bara SM-silver utan också personligt rekord för Isabelle som nu är Spårvägens näst snabbaste 100 m-löperska genom alla tider!
Medaljen var hennes andra på distansen. I Umeå 2014 tog hon guld.

Robels friska satsning
I 10 000 m-finalen var det Robel Fsiha som satte upp farten efter ett långsamt inledningsvarv och var på slutet den som hängde med Turebergs Napoleon Solomon längst. Fyra varv från mil drog “Nappe” ifrån men avståndet blev inte större än 16 sekunder till Robel som tog silver på 29:22.31. Därmed gick han in som femma på Spårvägens genom-tiderna-lista.
– I övrigt från fredagen noterar vi personligt rekord med 3.95 i stav för Emma Kiviniemi Andersson som slutade fyra. Hennes bästa SM-placering hittills! Fyra blev även Niklas Arrhenius i diskus på
– Cecilia Norrbom slutade femma på 10 000 m med 36:12.45.
– I 100 m-försöken slog Elin Westerlund sitt tio år gamla personliga rekord genom att notera 11.88. En tid hon upprepade i finalen där hon slutade sjua.
– Dennis Leal tog sig hela vägen till final på 100 m men drabbades tyvärr av en bristning i ena baksidan och kom i mål som åtta.
– Tre av sex spårvägare tog sig till final på 1500 m.
Resultatlistan