Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Gott om ballonger på Restaurang Industri! Foto: Åke Ruus

Skön kväll när Höstfesten gjorde comeback

Det var full fart när på Restaurang Industri på Strandbergsgatan 61 på Kungsholmen lördagen den 17 november där Spårets höstfest gjorde comeback. Ett 50-tal spårvägare var på plats under denna mycket trevliga kväll!

Spårvägens höstfest var länge en tradition och blir förhoppningsvis det igen efter årets lyckade comeback! Thomas Nikitin, Mattias Sunneborn, Gladys Bamane och Anna Sunneborn stod för ett bra arrangemang och spårvägare i alla åldrar var med och verkade trivas. Det var verkligen både “gammalt och nytt” med åldersskillnader på över 50 år! Och det gällde i princip också på dansgolvet!
Tomek hade med Anders Fredikssons försorg scannat in gamla Spårvägen-bilder som tillsammans med nya visade på projektor. Bilder från 30-talet till 2012!

Rutinerad sextett mästare i Spårvägenkunskap

Ingen Spårvägenfest utan frågesport. Och denna gång var det två. Den första var sammanställd av Janne Ahlström och innefattade fjorton frågor plus utslagsfråga. Segrare blev bordet närmast scenen som skrapade ihop 13 rätt – Jonas Malm, Flo Jonsson, Anders “Bamse” Fredriksson, Rebecca Ringström, Yavar Moazzami och Lasse Hagström.
De visste till exempel att Ola Svenssons bästa kastgren är slägga, att Bosse Stivert sprang slutsträckan i det segrande Dagbladslaget 1972, vilken spårvägare som hamnade i Västerås när målet var Gävle och att det var i Malmö som Spårvägen första gången vann dubbelt i Lag-SM (1982).
– Och vi var nära på utslagsfrågan där det handlade om att gissa hur många människor och får som bor på Gotland. Vi skrev 100.000 men det ska tydligen vara 128.000, säger Jonas Malm som tillsammans med sina lagkamrater fick te i segerpris.

Musiktävling

Den efterföljande musiktävlingen, där man skulle gissa vilket låtfragment som spelades upp, rönte inte lika stort intresse och någon någon vinnare korades väl aldrig? Det googlades friskt i jakten på rätt svar och huruvida det var tillåtet klargjordes aldrig riktigt. Två juniorlag var dock de som samlade ihop mest poäng. 
Mat, dryck och efteråt serverades i långa banor och sedan följde ännu mer vätsketillförsel alltmedan dansgolvet var synnerligen välfyllt! Några ickespårvägare kom till eftersläppet och förgyllde kvällen ytterligare. Höstfesten är definitivt här för att stanna!