Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägarna i Svealandsmästerskapen i Sätra. Fr v Gustaf Backman, Björn Bamane (coach), Annina Stens och Celina Reichardt. Foto: Aina Griksaite

Sju personliga rekord i Svealandsmästerskapen!

Den gångna helgen genomfördes Svealandsmästerskapen för 13–14-åringar i Sätra och Spårvägen hade tre aktiva med i Stockholmslaget av vilka Annina Stens lyckades bäst genom att ta guld på 60 m i F13!

De tre spårvägarna på plats satte sju personliga rekord i åtta grenar vilket var riktigt bra! Bäst gick det för Annina Stens som i försöken på 60 m i F13 satte nytt klubbrekord och även underskred Gladys Bamanes F14-klubbrekord på 8.27. Annina hade 8.26 i försöken och sedan gick det ännu fortare i finalen där hon med 8.23 tog guld med sju hundradelars marginal! Därmed förbättrade Annina sitt personliga rekord med totalt 18 hundradelar under helgen.
I längd hoppade hon 4.84 vilket var pers med några centimeter och räckte till en femteplats och på 200 m blev det en fjärdeplats tack vare 27.54 (jättepers). Hon var även med i kula och nådde även där en fjärdeplats efter att med 11.12 ha satt personligt rekord med över halvmetern med 2 kg-kulan. Hon sprang även andrasträckan för Stockholms förstalag som var först i mål med bred marginal men diskvalificerades.

Pers för Celina
Celina Reichard var med på 200 m och i tresteg i F13. I sistnämnda gren slutade hon femma på nya perset 9.93 (tidigare 9.72 som bäst) och var bara nio centimeter från medalj. På 200 m sprang hon för första gången under 29 sekunder (28.91) vilket gav heatseger och en total 12:e-plats.
Gustaf Backman var även han med i två grenar i P13 – stav och längd. Han slutade sjua i längd på personliga rekordet 4.88 (tidigare 4.70) vilket innebar en sjundeplats. I stav kom han delad sexa på 1.69.
Viktor Wahlén Diederichsen, som tog guld i längd och tresteg i Örebro för ett år sedan, var uttagen men kunde inte vara med på grund av skada. Det var en bra helg för spårvägarna som tävlade för Stockholmslaget som vann distriktstävlingen.
Alla resultaten.