Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Joakim Blaschke fällde sig till häcksilver nummer 6 med en marginal på 0.01! Foto: Deca Text&Bild

Sjätte silvret för Blaschke

Joakim Blaschke stod för Spårets enda silver i Sätra – på 60 m häck – vilket var hans femte i rad! Men den händelserika helgen resulterade också i att fyra spårvägare fick ta emot silvermedaljer för att sedan få dem ogiltigförklarade.

Efter att ha opererat sig i somras har Joakim Blaschke trots sina 32 år lyckats komma tillbaka till den yppersta svenska eliten på 60 m häck. Med 8.06 vann han den stenhårda “klungspurten” bakom MAI:s Philip Nossmy och säkrade sitt sjätte (!) ISM-silver på distansen varav det femte i rad.
På 3000 m gjorde Fredrik Uhrbom årsdebut men visade fin form genom att hänga med Lunds Johan Wallerstein och Hälles Oskar Käck när de drog upp farten de sista varven. Johan vann på 8:13.38 med Oskar tre tiondelar bakom. Och Fredrik var faktiskt bara 0.07 från silvret och 0.35 från guldet! Med 8:13.75 sänkte han sitt fem år gamla innepers med sju sekunder. För övrigt noterat på just ISM (i Malmö) då han också tog brons.
Brons blev det också för Emil Zail på 200 m på 22.47 efter 22.18 i semin. Emil var också sexa på 60 m på 7.00.

Malin spände bågen!
Hässelbys Lisa Blommé var favorit på 3000 m och drog också iväg från start. Malin Liljestedt var den ende som försökte hänga med men hamnade efter några varv i “ingekvinnasland” och fick springa själv nästan hela loppet.
Halvvägs var Malin 4,5 sekunder bakom Lisa men blev två varv från mål infångad av Gabriella Samuelsson och Susanne Grimfors. Men Malin bet sig kvar och spurtade ner Gabriella och tog bronset. Lisa vann på 9:33.82 före Susanne Grimfors 9:43.47 och Malin som trea på 9:44.64 – fyra sekunder från pers.
Även Mattias Sunneborn tog brons, i längd. Mattias presterade vinterns klart bästa serie och satte svenskt M40-rekord fyra gånger efter serien 7.17, 7.27, 7.34, 7.25 och 7.34 innan han sprang tredje sträckan på 4×200 m. Sedan gick han tillbaka för att göra sitt sjätte hopp men beslutade sig till slut för att avstå det.
“Sunne” låg faktiskt tvåa ända till sista omgången då Götas David Frykholm passerad honom med två centimeter.

Medaljerna som fick återlämnas
På herrarnas 4×200 m gick Thomas Nikitin ut som tvåa i heatet men lyckades springa om Turebergs Johan Erisson på de sista meterna och vinna heatet med 0.08 på 1:28.72. Efter att medaljerna delats ut kom beskedet att en protest gått igenom och att Spårvägen diskvalificerats. Anledningen var att Andrée Drummond på andra sträckan gick in på gemensam bana alldeles för tidigt.