Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Silverlaget på Ryavallen. Stående fr v Nil de Oliveira, Marvin Tay, David Gustafsson, Dennis Leal, Daniel Ståhl, Daniel Gleimar, Axel Bergrahm, Ola Svensson (lagledare), Fritz Ekane och Joachim Ivarsson. Främre raden Mattias Sunneborn, John Foitzik, Adam Chiguer, Truls Axelson och Erik Thorstensson. På bilden saknas Johan Svensson och Oliver Löfqvist. Foto: Anna Sunneborn

Silver i Lag-SM för herrarna

Lagmästerskapet i Borås blev riktigt spännande men slutade med silver för Spårvägens herrlag – sju poäng bakom Hässelby.

Spåret ledde med fem poäng efter 12 av 18 grenar men sedan knappade Hässelby sakta med säkert in och var helt lika med två grenar kvar. I näst sista grenen tresteg tog Hässelby en av dagens två grensegrar och gick fyra poäng plus på Spårets Mattias Sunneborn. Kampen om guldet levde in i sista stafetten men när andra Spårvägen-växlingen inte fungerade så blev det bara en poäng (laget kom i mål efter 1 minut och 53 sekunder) och Hässelby vann med sju poäng.
Tunga poängplockar var Daniel Ståhl som vann kula (17.90) och diskus (67.59) och Adam Chiguer som vann höjd (2.03) och var tvåa i längd (7.28).
Hårt att segersviten på sex raka bröts men den här gången var inte marginalerna på vår sida. Men det jämnar ut sig i längden, i fjol vann herrarna med en poäng och var bara sex poäng från att åka ur …

Halvdussinet grensegrar
Spåret tog sex grensegrar: Dennis Leal (10.52 på 100 m), Johan Svensson (sololöpte till 1:53.84 på 800 m), Marvin Tay (årsbästa 14.10), Adam Chigue (höjd) och Daniel Ståhl (kula-diskus).
Läs mer om Lag-SM på friidrott.se

Resultat Lag-SM i Borås 7/7 2017
Män

1) Hässelby 74
2) Spårvägen 67
3) Ullevi 63
4) Örgryte 61
5) Upsala 60
6) Huddinge 53
Resultaten