Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Silverlaget på Sollentunavallen. Fr v Marie Sönnerfors, Isabelle Eurenius, Gladys Bamane och Moa Hjelmer. Foto: Jonas Hedman

Silver för tjejerna på 4×100 m …

Efter en miss i första växlingen i korta stafetten på Sollentunavallen blev det till slut silver för Spårvägen-kvartetten sedan Moa Hjelmer gjort en bra slutsträcka och plockat in några meter på MAI. därmed blev det guld och silver till samma klubbar som 2014.

Marie Sönnerfors sprang första sträckan för Spåret och Isabelle Eurenius den andra men en hel del mark tappades i överlämnandet och MAI försvann iväg. Gladys Bamane gjorde en bra kurva och Moa ett ännu bättre upplopp där hon plockade in flera meter på MAI:s Josefin Magnusson men avståndet var för stort och Skåne-klubben vann med en halvsekund – 45.48 mot 45.99.
Tiden är halvsekunden bättre än i fjol då Moa var mammaledig och då var avståndet till MAI hela 2.10, så på det viset var det ett fall framåt. Dessutom saknads precis som i fjol Erica Jarder som hoppade längd i Doha kvällen före. Med henne i laget och lite bättre växlingar kunde MAI absolut fått en match om guldet.
Silvet var Spårets fjärde raka på distansen och sjätte raka medaljen totalt efter guld i Växjö 2011 och brons 2010.