Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Alexander Holmblad avslutade P19-loppet över 6 km bra och tog silver efter en fight på slutet med Huddinges Otto Kingstedt (snett bakom på denna bild)! Foto: Jonas Hedman

Silver för Alex i terräng-SM

Andra dagen av terräng-SM i Falun slutade med en medalj för Spåret och den tog Alexander Holmblad i P19-loppet över 6 km.

Alex låg bland de främsta loppet igenom och krigade på sista varvet med Huddinges Otto Kingstedt och gled ifrån honom de sista trehundra meterna fram till en klar andraplats med fem sekunders marginal. Suverän vinnare var Fredrikshofs Napoleon Solomon och bronset togs till slut av Alexander Nilsson från Mölndals AIK.
Alex har fler framskjutna placeringar i JSM- och USM-stafetterna och visade åter att han kan springa terräng. Oliver Langselius blev nittonde men tyvärr saknades en tredje kille för att det skulle bli lag. Där hade det kunnat bli ytterligare en medalj.

Foitzik krigade om medalj i M22

Äldsta juniorklassen M22 sprang för första gången på många år 8 km och där var både JEM-löparen Alexander Palm och John Foitzik med i klungan större delen av loppet. Fem-tio sekunder före klungan låg Hammarbys John Börjesson under loppets andra halva.
John var på väg att tappa kontakten med klungan flera gånger men på slutvarvet kom han tillbaka och jagade bronset hela vägen in så att det till slut bara fattades fem sekunder till medalj. Alexander föll på slutvarvet tillbaka till fjortonde plats.
I F19-loppet över 4 km låg Emma Fogelkvist med långt fram på första varvet men tappade på andra och slutade sjua på 16:21, halvminuten från medalj.

Petra snabbast på åttan
Tre spårvägare var med på kvinnornas långa bana och de kom i mål inom en minut i placeringsintervallet 16-24. Snabbast var Petra Kindlund på 31:31 med Cecilia Norrbom på nittonde plats (32:01) och Helene Malmkvist som 24.a på 32:25.
Suverän vinnare var Hälles Meraf Bahta och Hälle vann också lagguldet. Där blev det en femteplats för Spårvägen-trion.

Femteplats i lag på 12 km
Manliga 12 km-loppet innehöll fyra spårvägare sedan Marcus Gustafsson efteranmält sig. Det var tur det eftersom Fredrik Uhrbom tvingades bryta efter 6,6 km p g a magproblem. Bakom Strömstads suveräne vinnare Mikael Ekvall blev Jens Nielsen bäste spårvägare på sjuttonde plats (41:47) med Robin Leandersson som 34.a (44:09) och Marcus Gustafsson 36:a (44:17).
Det räckte till en femteplats i lagtävlingen. 
Resultatlistan