Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Individuella P19-vinnaren Oliver Löfqvist i mitten tillsammans med silverlagskamraterna Gustav Nordling, t v, och Olof Nordling. Foto: Kent Claesson

Sensationellt JSM-guld för Oliver Löfqvist!

En av de största överraskningarna på terräng-SM i Västerås stod Spårvägens Oliver Löfqvist, 18, för genom att vinna en riktigt spännande spurtstrid i P19-loppet över 6 km!

Oliver började med friidrott så sent som i mars och har i somras gjort 1:56.33 på 800 m och 4:04.63 på 1500 m men orutinen var ingenting han brydde sig under det 6 km långa P19-loppet på Rocklunda. Han var med längst fram från början och drog större delen av loppet men det var hela tiden en klunga på 4-5 killar och ibland låg han sist. Det var en kvartett också när de svängde in i skogen för tredje och sista gången för att ta jättebacken vars krön låg bara 400 meter från mål.
När löparna dök upp i efter utförslöpningen så var det Oliver som hade skapat en liten lucka och kunde till synes enkelt rycka till igen på det gräsbeklädda upploppet och vann med en sekund på 19:30!
Riktigt bra sprunget av en kille som får betraktas som nybörjare!

Silver i P19-lagtävlingen …
Bakom Oliver sprang Gustav Nordling in som trettonde man och tvillingbrorsan Olof på 22:a kompletterade laget som tog silver. Därmed blev det lagmedalj för andra året i följd eftersom Gustav, Valdemar Crispin och Daniel Alemu tog guld i Uddevalla i fjol! Daniel var nu 31:a.
I M22-loppet över 8 km slutade Archie Casteel elva och Oliver Langselius tolva men eftersom en tredjegubbe saknades blev det inget lag.

Bra ungdomsinsatser
Utöver lagsilvret i P17 som vi nämnt tidigare togs också framskjutna placeringar i de yngsta klasserna. I F16 slutade Hedvig Leijonhielm fin femma på 16:33 på lördagen, 33 sekunder från medalj. I P15 4 km sprang Gustav Gahne in på en fin tolfteplats på 14:43, bara 15 sekunder från en topp-8-placering.  
Resultatlistan