Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Sara Lennman stod för en av de största skrällarna i ISM-historien då hon för första gången besegrade svenska rekordhållerskan Fanny Roos. Foto: Deca Text&Bild

Sara stod för chocken – SM-guld!

Sara Lennman var den stora sensationen när ISM i Malmö inleddes på fredagskvällen genom att mot alla odds besegra 18-faldiga SM-vinnaren Fanny Roos i kula och ta sitt första SM-guld.

Och som hon gjorde det. Förra helgen satte Sara nytt klubbrekord med 18.08 i Nordenkampen och nu hade hon tävlingens tre längsta stötar med 17.92 i topp.
– Det kändes inte som någon jätteträff, det gjorde det däremot i Nordenkampen förra helgen. Men jag hade inte trott att det skulle bli SM-guld, säger Sara.
Spårvägen har tagit många SM-kuld i kula på herrsidan och nu kom det första på damsidan.

Oliver snuddade vid medalj
På 3000 m gjorde Oliver Löfqvist ett utmärkt lopp men fick som de flesta andra släppa med 300 m kvar då trion Vidar Johansson, Jonathan Gustafsson och Jonathan Grahn drog upp slutspurten.
Men Oliver kom tillbaka på slutet och var med 8:30.57 till slut bara en enda tiondel från bronset och åtta från guldet. Det tog Vidar hand om tack vare 8:29.79.
Emil Danielsson var anmäld till 3000 m men nöjer sig med 1500 m. I kvinnliga loppet slutade Angelica Strandberg åtta på 9:55.76. Vann gjorde Sävedalens Sara Christiansson på 9:21.06.

Resultaten

/Jonas Hedman