Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lars Södergård hade inga problem med den plötsliga värmen och vann Kungsholmen Runts halvmara med 1,5 minut. Foto: Deca Text&Bild

Säker seger för Södergård i solskenet

Lars Södergård vann Kungsholmen Runts halvmara i Stockholm på 1:08:28 utan att förta sig i värmen på 23 grader.

 Segermarginalen var 1,5 minut till Hässelbys Marcus Åberg som i sin tur var 24 sekunder före Rånäs Anders Fransson.
– Jag sprang loppet i den fart jag tänkt öppna på i Stockholm Marathon den 4 juni. Värmen kändes men det gick bra eftersom jag inte gick för fullt, säger Lars som hade 32:22 på första milen och snittade 3:15 över de 21,1 km.
– Det här var roligare än att springa 4×5 km på Djurgården! Det skulle jag gjort om jag inte tävlat här. Jag ligger på 14 mil i veckan nu och ser fram mot debuten i Stockholm Marathon där grundplanen är att öppna på 1:09, säger Lars som maratondebuterade med 2:19:29 i Pisa i höstas.

Uhris försvann i ett dammoln
Fredrik Uhrbom skulle ha hjälpt till med farthållningen men drabbades en en incident redan efter fyra kilometer som resulterade i att han klev av redan efter en mil.
– Vi passerade en byggarbetsplats där det låg spån och dam på vägen som motorcykeln rörde upp. Det var som att springa in i ett moln och med mina astmaproblem tog det helt stopp i lungorna. Jag fick stanna och hosta i två minuter men kom igång efter att ha fått lite vatten, men klev av efter vid varvningen eftersom jag inte kunde hjälpa Lars med farthållningen, säger Fredrik.

Robin fyra i milloppet
På 10 km var Robin Leanderson snabbaste spårvägare på fjärde plats med 33:19. Elva var Nils Spetz, 34:12, och tolva Daniel Alemu, 34:25. I damklassen var det Spåret på placeringarna fyra, fem och sex där Mikaela Larsson, Jessica Österb och Louise Ringström kom i mål inom 40 sekunder – 37:15, 37:24 respektive 37:56.
Resultaten