Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Tredje raka JSM/USM-medaljen i mångkamp för Sabina Sandberg! Fr v tvåan Jessica Bloodworth, vinnaren Jasmine Burestam och Sabina. Foto: Deca Text&Bild

Sabina JSM-medaljör i femkamp!

Sabina Sandberg stod för en riktigt bra insats då hon vid mångkamps-SM i Norrköping på söndagen tog brons i F19-femkampen. Detta efter fem personliga rekord och tre klubbrekord i åldersklassen.

Sabina och coach Chris Temmel lyckades verkligen pricka in formtoppen i rätt tid vilket alltså slutade med brons på personliga rekordet 3.629 poäng. Faktum är att Sabina ledde med hundratalet poäng inför avslutande 800 m men till slut fick ge sig med 13 poäng för tvåan Jessica Bloodworth och ytterligare 64 poäng för vinnaren Jasmine Burestam från Huddinge.
Sabina hade serien 9.35 på 60 m häck, 1.75 i höjd, 9.58 i kula, 5.55 i längd och 2:32.84 på 800 m. De personliga rekorden kom i höjd, kula, längd och 800 plus femkampen totalt och klubbrekorden i F19 i längd, höjd och femkamp.
Speciellt höjdhoppet stämde riktigt bra och Sabinas tidigare bästa 1.71 förbättrades med hela fyra centimeter. Och i andra på 1.78 var hon såååå nära att klara! Hon hade också ett minimalt övertrampshopp i längd som var klart längre än de 5.55 hon nu nådde.
Sabina tog faktiskt också två standarpoäng eftersom hon blev femma i seniortävlingen. Hon tävlade nu för första gången i mångkamp med seniorredskap. Hon tog brons i 17-årsklassen i Sätra för ett år sedan och silver på USM i sjukamp utomhus i somras. Härnäst tävlar Sabina på JSM i Sätra kommande helg.
Resultatlistan från mångkamps-SM i Norrköping.