Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägens silverlag på 4x100 m. Fr v Gladys Bamane, Aina Griksaite, Erica Jarder och Moa Hjelmer. Foto: Jonas Hedman

Så nära guld för tjejerna

Den kvinnliga SM-finalen på 4x100 m i Södertälje blev riktigt spännande och det fattades till slut bara åtta hundradelar för att Spåret skulle försvara guldet från i fjol. En fantastisk slutsträcka av Moa Hjelmer resulterade i en riktigt spännande avslutning.

Tre fjärdedelar av Spårets rekordlag från Växjö för 15 månader sedan var på plats i form av Gladys Bamane, Erica Jarder och Moa Hjelmer där 400 häcklöparen Nuulu Ndiwabene saknades. Hon ersattes nu av 18-åriga längd-trestegshopparen Aina Griksaite.
Spåret vann första försöksheatet på 46.89 och Malmö AI det andra på 46.11 och i finalen tog MAI som väntat ledningen tack vare Josefin Magnusson, Pernilla Tornemark och Daniella Busk på de första sträckorna.

Vilken avslutning av Moa!

I finalen tog Spårets Erica Jarder in en del i kurvan och låg tvåa när Moa fick pinnen omkring tio meter bakom MAI som hade Linnea Killander på sista. Moa närmade sig hela vägen men hann inte riktigt i fatt i den perfekta medvinden på upploppet – åtta hundradelar fattades – 46.31 mot 46.39.
Tiden var halvsekunden långsammare än vad Spåret hade i fjol då guldet säkrades med bred marginal på nya klubbrekordet 45.82.
Spåret hade lag anmält också på 4×800 m men skadeproblem för Lisa Forsberg och Len Örn gjorde att det inte blev någon start. Fyra lag kom till start och efter en långsam förstasträcka kopplade Hässelby greppet tack vare en bra tredjesträcka av Hanna Bartholomew och segermarginalen blev till slut 16 sekunder före Hammarby som i sin tur var nio sekunder före Sävedalen.
Resultat Stafett-SM lördag.