Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Rekorduppslutning på kick-offen!

Hela 64 spårvägare deltog i den traditionella vår-kickoffen som i år genomfördes på Restaurang Carott på Tegeluddsvägen, en kilometer från Stadion. Information inför säsongen, presentation av nya aktiva, middag och bowling stod på programmet.

Killar och tjejer i alla åldrar och från samtliga grengrupper var på plats och vi fyllde Restaurang Carott till bredden! Coacherna Kent Claesson, Lech Nikitin och ungdomsansvarige Ola Svensson höll i det hela och summerade de lyckade SM-tävlingarna inomhus i februari samt inne-EM i Paris där Spårvägen hade två aktiva med – Nil de Oliveira (400 m) och Niklas Arrhenius (kula). Kent blickade sedan framåt mot bland annat terräng-SM i Uppsala kommande helg där Spåret som vanligt kommer ha en rad aktiva med.

Vikten av att agera funktionär
Ordförande Jan Kowalski informerade om hur viktigt det är att alla ställer upp som funktionärer på framför allt våra tre största löpararrangemang – Stockholm Marathon, Tjejmilen och Stockholm Halvmarathon – och tar tre pass på maran och minst ett på de andra två. Han berättade också om Spårvägens 08-princip och presenterade sedan styrelsen av vilka drygt hälften var på plats.

Sofie – på väg in i Spårvägen
Alla fick sedan presentera sig kort – vilken gren de tävlar i och vem de har som tränare – och det var speciellt kul att se flera nya ansikten! Ett av dem tillhör Sofie Ögren som kommer från Skellefteå och nyligen flyttat till Stockholm och vill engagera sig som ledare i Spårvägen. Hon är faktiskt så ny att hon ännu inte blivit medlem men det är extra roligt att hon valt vår klubb!
Sofie sitter bland annat med i SFIF:s ungdomsråd och var en av två som på SFIF:s årsmöte i Gävle härom veckorna presenterade ungdomsåret och vad det gör.
Att träffas över grengrupperna i Spårvägen i lugna former som kick-offen erbjuder är viktigt eftersom det ger tillfälle att sätta namn på alla nya ansikten som kontinuerligt tillkommer. Och det känns helt klart som att 2011 ska kunna bli en minst lika bra år som 2010!