Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägens medel-långdistansare. Stående fr v Marcus Gustafsson, Elina Johansson, Malin Liljestedt, Tobias Lundgren, Karim Mohammadi, Kent Claesson (tränare), Mats Granström och Olle Walleräng. Knästående Cecilia Norrbom, Sara Sjökvist och Daniel Salov (kiropraktor).

Rapport från hög höjd i Potch

Ett tiotal av Spårvägens medel- långdistansare förstärkta med spjutkastaren Ingmar Veinberg befinner sig på höghöjdsläger i Potchefstroom i Sydafrika på 1400 m höjd. Coach Kent Claesson rapporterar om bra träning och att alla ser fram mot 2011 års tävlings!

Potchefstroom som ligger 1,5 timmes bilresa väster om Johannesburg och 16/12–30/1 kommer det att finnas spårvägare på plats. Vädret här är varierande med fina dagar upp mot 30–35 grader men det bjuds också på dagar med åska och rikligt med regn. Årets första dagar bjöd på mycket regn men de senaste dagarna har det varit bättre.
Träningen bedrivs på universitetsområdet där allt finns samlat. Bland annat en mycket välskött 400 m-bana på gräs där de flesta intervallpassen sker. Även pool, gym och fina cricketplaner finns att springa på. De längre löprundorna kör vi längs vägarna runt om Potchefstroom.
Träningen har löpt (!) på bra. Det behövs några dagars anpassning till den höga höjden i början. De flesta känner av att det är lite tyngre att springa i den tunna luften. Men efter de dagarna har träningen flutit på bra och vi hoppas att de ska få en effekt av höghöjden när de kommer hem och tävlar.

Daniel jobbar hårt
Vår kiropraktor och sjukgymnast Daniel Salov får jobba hårt för att hålla de aktivas ben fräscha. Det är ett inspirerande ställe att träna på och man kan även inspireras av ett antal löpare av världsklass som väljer att förlägga sina träningsläger här. Till detta år bokade vi ett nytt ställe att bo på. Men det visade sig efter ett tag att stället var sålt och ska rivas för att ge plats åt lägenheter.
Vi fick reda på det en fredagsmorgon och på söndagen skulle vi vara ute. De kontaktpersoner vi har härnere hjälpte oss att fixa nytt boende och det visade sig att undertecknad och Daniel Salov fick rummet under där David Villa bodde när Spanien vann VM-guld i fotboll!
Spanien hade nämligen sin camp i Potchefstroom. Man kan lugnt säga att vi bytte upp oss standardmässigt och har nu boende plus all mat inkluderad för samma pris som vi hade för boende och frukost på det tidigare stället. Ibland har man lite tur!

Många svenska löpare på plats
Det är ytterligare ett 30-tal löpare från Sverige på plats för att vässa formen inför kommande tävlingar. Förutom träning erbjuder inte detta område så mycket sevärdheter men en grupp åkte till Pilansberg, som är en nationalpark där man kan se ”The Big Five”. De hade ögonen med sig och såg lejon vilket är relativt sällsynt att stöta på där.
Som träningen har sett ut här nere så ser vi med tillförsikt fram emot säsongen 2011!