Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa Hjelmer på Raka Spåret 2018. Foto: Deca Text&Bild

Raka Spåret blir en internationell gala

2019 fyller Spårvägen 100 år och som en del i firandet uppgraderas vår inomhustävling Raka Spåret till en internationell tävling inom ramen för Folksam GP. Datumet är måndag 4 februari.

Då arrangeras Spåret 100 GP i Sätra Friidrottshall i södra Stockholm. Galan ingår i Folksam Grand Prix 2019 och det blir första gången en deltävling i Folksam Grand Prix-serien arrangeras inomhus. Tävlingen ger Sverige återigen en internationell inomhusgala efter Globen-galan som genomfördes 1990-2016.
Huvudtävlingen kommer att starta klockan 19 och galan kommer att direktsändas i TV12. Arrangerande Spårvägens FK hoppas kunna locka större delen av svenska eliten, men också internationella stjärnor på jakt efter kvalitativa tävlingar. Fjolårets 800-meterskomet Andreas Kramer, svenska rekordhållerskan i stav, Angelica Bengtsson, längdhopparen Michel Tornéus och höjdhoppsstjärnskottet Fabian Delryd är några av dem som redan nu gett klartecken till tävlingen.
– Under många år har vi i Spårvägen arrangerat inomhustävlingen Raka Spåret som är ett bra tävlingstillfälle för den svenska senioreliten på nivån under de allra bästa. Inför 2019 och vårt 100-årsfirande ville vi satsa på något extra, och när en inomhustävling med Folksam Grand Prix-status också låg i Svenska Friidrottsförbundets intresse hittade vi en lösning som verkligen känns spännande. Vi ser fram mot grymma tävlingar den 4 februari, säger David Fridell som är styrelseledamot i Spårvägens FK.

Värdefull inomhusgala
Genom Spåret 100 GP omfamnar Folksam Grand Prix för första gången en inomhusgala. Tillsammans med den kommande sommarens utomhusgalor består serien av totalt fem tävlingar under 2019; vid sidan av Spåret 100 även Sollentuna, Karlstad, Göteborg och nykomlingen Varberg.
– Vi är glada att vi genom Spåret 100 GP återigen har en inomhusgala av internationell klass i Sverige. Det ger våra aktiva viktiga kvalificeringsmöjligheter för inne-EM och ger vår publik chansen att ge dem sitt stöd och njuta av riktigt bra friidrott på hemmaplan, säger Karin Torneklint, förbundskapten Svensk Friidrott.
– Vi ser fram emot att ta Folksam Grand Prix-serien inomhus och att göra det tillsammans med Spårvägen och deras 100-årsjubileum. Det lägger grunden för en riktigt bra tävling och publikfest i Sätrahallen i februari, säger Magnus Malmsborg, evenemangsansvarig Svensk Friidrott.