Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Linn Bengtsson, till vänster på bilden, kom trea på Premiärmilen. Vann gjorde Emilia Lillemo, Täby och Malin Starfelt, Runacademy kom tvåa.

Premiärmilen bjöd på fina resultat och snö

Det var “härligt” löparväder med snöblandat regn där de riktigt hårda löparna kämpade runt de 10 kilometrarna på Norra Djurgården. Det här var första loppet utomhus i år för de flesta av våra löpare och ett bra genrep inför SM Milen i Ystad 23 april.

OS meriterad segrare

Diego Estrada, USA vann manliga loppet på 29.49. Archie Casteel bästa spårvägare på 4:e plats med 30.14. Diego sprang 10000m på OS i London 2012 och kom 21:a. När han besöker Sverige är han med oss i Spårvägen och tränar, vilket är en otroligt bra erfarenhet för våra löpare, att på nära håll se en så bra löpare.

Sju spårvägare bland de sexton bästa

Kalle Berglund är tillbaka och tävlar igen och gör en bra mil på 30.42 och blir 8:a. Kul att se Kalle igång igen. Amaury Gouverneur 9:a på 31.09. Ett rejält personlingt rekord slår vår 22 årige Hugo Setthagen som blir 16:e löpare i mål. PB med 40s lovar gott inför säsongen. Placeringarna efter Hugo togs av Daniel Gleimar, 17:e och Dennis Olsson, 18:e.

Linn Bengtsson bästa spårvägare

Kvinnliga loppet vanns av Emilia Lillemo, Täby på 34.50 och där var Linn Bengtsson bästa spårvägare med 35.29 på 3:e plats. Bakom Linn kom Mikaela Arfwedson 7:a på 36.33 vilket var glädjande att se efter ett längre uppehåll där hon har fött barn. Liselotte Hellsten kom 9:a på 36.43 vilket var en klart godkänd premiär för året.