Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Personligt rekord med elva minuter för Mohammadreza Abootorabi i Spanien. Foto: Deca Text&Bild

Personbästa av Reza i Sevilla

I Sevilla Marathon på söndagen gjorde Mohammadreza Abootorabi 2:17:36 vilket är personligt rekord och för upp honom som åtta genom tiderna i Spårvägen.

Reza gjorde 2:28:28 i Dubai 2016 strax innan han kom till Sverige och startade i Malaga Marathon i december. Där fick han dock inte möjlighet att förbereda sig på bästa sätt och bröt efter 33 km. Nu gick det bättre där han efter en tuff start med 30:35 på första milen tvingades släppa klungan efter 15 km. Därefter sprang han själv resten av loppet men höll ihop det bra ändå och nådde målet som 67:e man på 2:17:36.

Bara sju är snabbare
Tiden placerar Reza åtta genom tiderna i Spårvägen och man noterar att i fjol var det bara åtta svenskar som sprang snabbare på hela året. Närmast före sig i Spårvägen har Reza sin tränare Kent Claesson vars 2:17:07 kom i debutloppet i just Sevilla 2004.
Reza blev svensk medborgare i slutet på november och bytte då tillbaka till sitt ursprungliga namn – Mohammadreza Abootorabi – men har ännu inte fått klartecken från World Athletics att representera Sverige internationellt.

Resultaten
Rezas biografi på friidrottsstatistik.se
Spårvägens tio-bästa-listor genom tiderna