Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Pers på 100 m för Drummond!

Tisdagens "Friidrottskväll på Stadion 2" bjöd på ett skönt sommarväder med drygt 20 grader och bara en svag vind. Det resulterade i flera flera personliga rekord och årsbästan för spårvägare där André Drummond sänkte sitt pers på 100 m med en hundradel till 10.82.

André Drummond förbättrade sin tidigare bästa tid från Huddinge 11 juni trots att han nu hade motvind. I stav tog Klara Vegerfors både 3.61 och 3.71 i respektive tredje försök och sedan 3.81 i första innan 3.91 blev för högt. På 1500 m avslutade Linnéa Smeds riktigt bra och vann med nästan sex sekunder på 4:43.00 – personligt rekord med nära två sekunder!
Elin Moraiti, som tävlar för Falu IK, var en av flera ickestockholmare som rest till huvudstaden för att få känna på den alldeles speciella atmosfären på Olympiastadion. Efter ett offensivt lopp hela vägen höll hon stegfrekvensen bra över upploppet och rusade i mål på 55.19 – hundradelen under hennes två år gamla personliga rekord! Sommaren har börjat bra för Elin som för en knapp månad sedan sedan satte personligt rekord på 800 m med 2:07.63 med vilket hon är Sverige-trea. 400 m-tiden placerar henne på fjärde plats i Sverige-statistiken.
Ett riktigt bra resultat kom också på manliga 400 m där dansken Nick Ekelund-Arenander sänkte sitt färska 400 m-pers med fyra hundradelar till 47.21. Tvåa var Hässelbys Niklas Larsson som nu är tillbaka efter skadeproblem.

Världsrekord på Östermalms IP
Kultävlingen gick på Östermalms IP och där vann Huddinges Jeffrey Ige och förbättrade sitt personliga rekord – tillika handikappvärldsrekord – med tre centimeter till 15.19.
Klubbkamraten Tom Kling-Baptiste vann 100 m på 10.68. På 1500 m var Turebergs Daniel Lundgren allra starkast i A-finalen på slutvarvet och vann med två sekunder på årsbästat 3:51.98 och i höjd blev segerresultatet fina 2.08 för Carl Rönnow sedan han försökt tre gånger på pershöjden 2.12.
Stavtävlingen blev en spännande kamp mellan IK Sisus Simon Assarsson och Örebros Per Drageryd som slutade med personligt rekord för båda – 4.70. Simon vann tack vare en rivning mindre.
“Friidrottskväll på Stadion” genomförs tre gånger under sommaren med Spårvägen, Hammarby och Huddinge som arrangörer. Sommarens tredje och sista tävling i serien äger rum torsdagen den 14 juli och då med Huddinge AIS som huvudansvarig.
Resultat Friidrottskväll 2
Grenprogram etc för Friidrottskväll