Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

På väg till Spanien

På söndag avgörs terräng-EM i spanska Toro och Spårvägen har två deltagare med. Alexander Söderberg som gör sitt andra junior-EM i terräng och Fredrik Uhrbom som gör sitt första som senior. Kent Claesson har fått en pratstund med Fredrik.

Du är 30 år och gör internationell mästerskapsdebut. Är du i ditt livs form? ? Jag känner mig otroligt stark men var kanske i ännu bättre form i somras även om jag inte fick ut det på tävling. I terräng vinner man mycket på att vara stark och uthållig, det behövs inte så mycket fart i benen jämfört med banlöpning. Banan är flack och underlaget gräs. Passar det dig? ? Det passar bra! Förhoppningsvis har det inte regnat så att man slipper leran. Det enda är att de har lagt ut hinder i form av stockar längs banan. Hur kommer du att lägga upp loppet? ? Det är bara att ta på sig skygglapparna och springa så fort det går. Ska koncentrera mig på min egen löpning. Hur har sista veckan sett ut träningsmässigt? ? Jag körde kortintervaller i måndags och sen blir det ett lättare intervallpass på torsdagen. Resterande dagar kör jag distanslöpning, dock mindre än vanligt för att känna mig lätt till tävlingen. Lycka till på söndag! ?Tack! Kent Claesson