Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa Hjelmer årsdebuterade på 400 m med seger och nytt klubbrekord. Foto: Deca Text&Bild

… och för Moa!

Vid trenationslandskampen mot Norge förbättrade Moa Hjelmer sitt eget klubbrekord på 400 m inomhus till 53.53 i ett lopp hon vann med nära sekunden. Detta i sin första tävling på distansen för året.

Moa ledde från start till mål via 24.9 och vann med åtta tiondelar på 53.53 vilket är en sänkning av hennes eget två år gamla klubbrekord från Globen-galan med 0.39. Fram till IVM-kvaltiden fattades bara 28 hundradelar och hon är nu sexa genom tiderna inomhus. Moa var sjuk större delen av förra veckan men tränade tisdag, onsdag och torsdag och när hon springer inne-SM i Örebro nästa helg finns en ny chans att klara kvaltiden 53.25.
– För Moa var det första 400 meterslopp för säsongen och det märktes att hon har kapacitet, säger förbundskapten Stefan Olsson.

SVENSKT REKORD!!
Moa sprang sedan slutsträckan på 4×200 m som Sverige vann med sju tiondelar på 1:36.89 – 46 hundradelar under det 14 år gamla landslagsrekordet! Då bestod kvartetten av Jenny Kallur, Therese Olofsson, Linda Fernström och Sofi Hildenborg. Den nya rekordkvartettens namn stavas Pernilla Nilsson, Josefin Magnusson, Elin Backman och Moa Hjelmer som hade 23.3 på sista.
Manliga 60 m häck var första gren i landskampen och slutade med hemmaseger för Vladimir Vukicevic på 7.86. Marvin Tay hade bana ett och kom i mål som sexa på 8.25 efter en mindre lyckad avslutning.