Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Wille Levay var lördagens snabbaste spårvägare på 4 km när han med 12:42 sprang han som silvermedaljör i P17. Samma valör blev det i lagtävlingen! Foto: Jonas Hedman

… och 2 x silver i P17 på terräng-SM

I P17-klassen på terräng-SM i Falun stod Willey Levay för en härlig satsning över de 4 km vilket så när belönades med guld.

Wille hängde med Hässelbys Andreas Jansson och Sävedalens Vidar Johansson hela vägen och var uppe i ledning ett tag under de sista femhundra meterna. Andras släppte och guldstriden stod mellan Wille och Vidar där den senare skaffade sig 5-6 meters försprång i näst sista backen vilken han lyckades hålla hela vägen in i mål.
Wille var med 12:42 bara två sekunder bakom och tiden hade räckt till elfte plats i seniorloppet. Bakom Wille i samma lopp blev P16-kvartetten Valdemar Crispin 8:a, Gustav Nordling 14:e, Olof Nordling 22:a och Gustaf Löf-Hagström 23:a vilket innebar silver i lagtävlingen.
Bra sprunget av allihop!

3 x medalj för veteranerna
I det kvinnliga 4 km-loppet för veteraner lyckades både Anja Tjärdal (K35) och Katarina Löf-Hagström (K45) ta silver. Båda VSM-debuterade i terräng och för Katarina var det allra första SM-starten alla kategorier.
I M55 gjorde den betydligt mer rutinerade Lasse Hagström åter ett bra lopp och tog brons.
Resultaten
Mer bilder från lördagen