Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Nytt pers av Leffe Arrhenius

Vid tävlingar i Eagle Rock i södra Kalifornien gjorde Leif Arrhenius på söndagen säsongsdebut i kula och satte personligt rekord direkt – 20.04!

Leffe hade ytterligare två stötar över 19,5 meter och fortsätter alltså att prestera på den höga nivå han hade i vintras. Resultatet är en centimeter över det utomhuspers han satte då han vann SM på Stadion i fjol och innebär att Leffe nu är ensam åtta genom tiderna i kula. På Spårets genom-tiderna-bästa-lista är han nu ensam tvåa efter att tidigare ha delat andraplatsen med Kent Larsson. Klubbrekordet har Sören Tallhems på 20.83 från 1992.
I samma tävling i Eagle Rock kastade Niklas Arrhenius diskus och var för första gången i år över 60 meter – 60.97. Leffe nådde 59.26.

Pers av Cecilia på 10 000 m

Ett annat intressant USA-resultat är några veckor gammalt – närmare bestämt från den april. Då i Mount Sac i Walnut, Kalifornien, debuterade Ceceilia Norrbom på 10 000 m med 36:37.27 och tog sig direkt in som åtta på Spårets genom-tiderna-lista.
I samma tävling sprang Lisa Forsberg 1500 m på 4:35.99 i en tävling som bestod av fantastiska tolv heat! Tävlingen genomfördes på slutet av Spårets träningsläger som var i Flagstaff, Arizona.