Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Klubbrekordförbättring med tre centimeter. Foto: Deca Text&Bild

Nytt klubbrekord av Ståhl

Daniel Ståhl slog till med klubbrekordet 66.92 i galan i ungerska Székesférvár och avancerade till tolfte plats i världsstatistiken.

För en dryg vecka sedan blev Daniel Ståhl EM-femma i diskus på 64.67, i fredags nådde han sin hittills bästa Diamond Leauge-placering då han slutade tvåa i Monaco på 62.67 och idag slog han till med nytt klubbrekord! Rekordet är en förbättring av hans eget två år gamla personliga rekord med tre centimeter men det allra bästa var den fantastiska serien som innehöll tre 66 m-kast. Serien i sin helhet: 63.13, 66.28, 65.27, x, 66.92 och 66.34. Daniel slutade tvåa i tävlingen bakom ungraren Zoltan Kövago som bara kastade 21 centimeter längre och Daniel hade fyra av tävlingens fem längsta kast!

En meter efter världsettan
66.92 innebär att Daniel avancerade en placering i världsstatistiken till tolfte plats. Den toppas av europamästaren Piotr Malachowski på 68.15 och man konstaterar att den väldige spårvägaren alltså bara har en dryg meter dit. Daniel är tillsammans med Axel Härstedt Sveriges representanter i diskus i Rio-OS som startar 12 augusti. Dessförinnan tävlar båda i Karlstad GP den 27 juli.