Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Erica Jarder blev trea i längd på Lag-EM och förbättrade sitt eget klubbrekord med en centimeter. Foto: Deca Text&Bild

Nytt klubbrekord av Jarder i Lag-EM

Erica Jarder gjorde som Angelica Ström igår – satte klubbrekord i Lag-EM i Braunschweig! Detta genom att hoppa 6.67 och bli trea.

Det blev en mycket händelserik andra dag för friidrottslandslaget på Eintracht stadion i tyska Braunschweig. Bäst av spårvägarna lyckades Erica Jarder som inledde längdtävlingen med 6.65, en enda centimeter från hennes ett år gamla klubbrekord, och fortsatte med 6.67 i andra vilket alltså var en centimeter längre än förutvarande notering.
Det innebar att hon var bland de fyra främsta och fick göra ett fjärde hopp vilket dock blev misslyckat (6.26).

Bra insats av Elin

På 100 m häck gjorde Elin Westerlund ett inspirerat lopp i B-heatet där hon fyra på 13.60 i lätt motvind. I sammandraget blev hon tia.
Daniel Ståhl hade ingen lyckad dag och blev elfte man i diskus på 57.24. Han inledde med ett övertrampskast kring 60 men sedan ställde sig diskusen i de svåra vindförhållandena.
Axel Bergrahm följde upp sitt utmärkta individuella 400 m-lopp på lördagen med att springa andrasträcka i långa stafetten där Sverige blev fyra i B-heatet och tia totalt på 3:10.12.

Protestdramatik
Tjeckien protesterade, återinsattes, följt av att Sverige lämnade in en motprotest.
Det hela höll på i tre timmar efter att tävlingarna var slut och det blev ett stressigt jobb för spårvägaren och SFIF-ledamoten Johan Storåkers som var svenska truppens överledare och tillsammans med landslagsledaren Mikael Norman jobbade med efterarbetet där Johan skrev protesten. Arrangörens bristfälliga information gjorde att Sverige till slut bara hade sex minuter på sig att lämna in den på andra sidan stadion.
Men Johan hann, den godkändes och det blev till slut så att Sverige tävlar i Super League även nästa år då vi i ryska Tjeboksary kommer att möta bland annat Norge och Finland!
Resultaten.