Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Anneli Ståhl var över 17 meter i tre av sina fyra godkända kast. Foto: A. Lennart Julin

Nytt klubbrekord av Anneli!

I torsdagens vikttävling i Sätra förbättrade Anneli Ståhl sitt eget klubbrekord i vikt till 17.78 med 9.08 kg-redskapet. Resultatet är också nytt svenskt årsbästa. 

Det är mycket kastnyheter så här på det nya året och när vår tävlingsansvarige Åke Ruus tog initiativet till en vikttävling i Sätrahall så var det sex killar och fyra tjejer som tog chansen. Denna säsong är det nya vikter som gäller i viktkastning vilket innebär 15.88 kg för män (tidigare 18 kg) och 9.08 för kvinnor (tidigare 10 kg).
Dessa vikter har “alltid” gällt i USA, och i Sverige i veteransammanhang, så flera svenskar har noteringar med dessa vikter. Bland annat Anneli Ståhl som ju studerar och tränar i USA och nu förbättrade sin USA-notering från februari förra året med 33 centimeter. Hon överträffade sitt gamla klubbrekord även i näst sista omgången (17.60) innan hon i sista rundan satsade allt men då inte lyckades kontrollera vikten som försvann långt upp till höger.

Debut för Daniel
Daniel Ståhl gjorde sitt livs första vikttävling och vann på 15.05. Men på träning har han gjort närmare 16 meter. Det är dock diskus han främst satsar på nu, kula i andra hand och vikt egentligen inte alls.
Även Andrus Klaar gjorde sin första vikttävling och var nöjd med sina 12.18 som innebar en fjärdeplats. På placeringen före honom kom David Gustafsson med 12.50.
Resultatlistan