Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Nytt klubbrekord av Alissa!

Det blev inte bara ett nytt klubbrekord under fredag-lördag utan hela tre stycken! Ett av dem stod Alissa Söderberg som tog 4.03 i stav i Göteborg.

Förra helgen hoppade Alissa 4.01 – centimetern från Klara Perssons sex år gamla rekordnotering – men på lördagen i Friidrottens Hus låg ribban två centimeter högre när hon gled över! Det var också nytt klubbrekord i F17.
Borta i USA – i Allston, Massachusetts, sprang Alexander Söderberg 5000 m på 14:18.54 och förbättrade därmed sitt eget klubbrekord med en halvminut. Tiden placerar honom också på fjärde plats på den svenska genom-tiderna-bästa-listan.
Ett antal hundra mil västerut, i Seattle, fick Anneli Ståhl på en riktig träff i vikt – 18.52 – nytt klubbrekord med runt halvmetern! I Air Force Academy årsdebuterade Niklas Arrhenius i kula med en andraplats på 18.74. Lillebror Leif var trea på 18.71 men ingen av dem var riktigt nöjda men så gick tävlingen redan klockan tio på förmiddagen. Leif kastade även vikt och vann tävlingen på 21.06. Hans personliga rekord och tillika klubbrekord är 21.56 noterat för ett år sedan.

Nordiskt rekord av Sunne
Här hemma noterar vi också att Mattias Sunneborn närmar sig toppformen allt mer. I Göteborg hoppade han på lördagen 7.40 i längd vilket är nytt nordiskt rekord i M40. Hans sprang också 200 m och noterade där 22.56.
Resultatarkivet på friidrott.se.