Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Ny seger för Skoog

I lördags kväll genomfördes premiärupplagan av Telge Stadslopp över 5 km i centrala Södertälje. I konkurrens med stora delar av den svenska eliten vann Henrik Skoog på 14:16.

Efter segern i Midnattsloppet förra helgen så visade Henrik åter prov på sin fina sensommarform. Tätklungan bestod förutom av Henrik också av Fredrik Uhrbom och enhörnalöparna Erik Sjöqvist och Kristian Algers samt Per Jacobsen från IF Göta.
Halvvägs var det en backe och där släppte Henrik några meter för att sedan rulla ikapp utför. Därefter höjde han tempot och bara “Uhris” kunde följa. En kilometer från mål blev Henrik ensam längst fram och kunde till slut vinna med sju sekunder på 14:16 på den flacka banan. Fredrik blev tvåa på 14:23, Sjöqvist trea på 14:28, Per Jacobsen fyra på 14:30 och Algers femma på 14:40. Detta var första gången som Fredrik slog Erik Sjöqvist. Det ska dock tilläggas att Erik störs av problem med baklåren, dock inte värre än att han kan tävla.
Bakom tätkvintetten följde tre spårvägare: Tobias Lundgren femma på 15:21, fem sekunder före Johan Olsson som i sin tur var ytterligare sex sekunder före Patrik Tjärdal.

Comeback av Malin Kemi
I den kvinnliga klassen kom Flo Jonsson tvåa på 17:19, sjutton sekunder bakom Rånäs Anna Rahm. På elfte plats kom Malin Kemi (20:11) som nu gjorde sin första riktiga tävling sedan 2006. Skadeproblem och barnafödande har kommit emellan men Malin siktar på att tävla på bana 2009!
Alla resultaten.