Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Elfte svensk under drömgränsen! Foto: Deca Text&Bild

Nil under 21 på 200 m

Personligt rekord, första loppet under 21 och ett rejält nytt klubbrekord!

Det blev resultatet av Nil de Oliveiras 200-metersfinal vid Världsungdomsspelen i Göteborg. Men det var på håret att Nil över huvudtaget fick starta. Arrangörerna hade svårt att tyda Nils avprickning och fick för sig att han hade strukit sig. När det var dags för calling fanns han alltså inte med i startlistorna. Men efter långa diskussioner gav arrangörerna med sig och Nil fick en ledig plats, bana åtta  i sista försöksheatet.

Irritationen blev tändvätska
En riktigt förbannad Nil förvaltade irritationen rätt och visade att formen är i antågande. Han vann sitt heat på bästa försökstid, 21.13 i en motvind på 1,4 sekundmeter.
Redan det var nytt klubbrekord. Det gamla hade Leif Jonsson på 21.19 och det var 20 år gammalt.
Men det skulle komma mera. I finalen var Nil helt outstanding och löpte för första gången in under 21-strecket när han klockades för 20.99 i nollvind, mer än fyra tiondelar bättre än närmaste konkurrent.
– Härligt! Jag har väntat så länge på att gå under 21 men inte riktigt fått till det. Jag är fantastiskt glad, nu har en spärr släppt, säger Nil som blev elfte svensk under 21 sekunder och nu innehar samma placering på genom-tiderna-bästa-listan.
Måndagen den 11 juli går flyttlasset till Stockholm och nästa tävling blir med stor sannolikhet Friidrottskväll på Stadion på torsdag 14 juli.
Resultatlistan.