Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Nil de Oliveira har numera också en ungdomsgrupp tillsammans med Joakim Nordström Ribbing. Foto: Deca Text&Bild

Nil de Oliveira satsar vidare och blir även ungdomstränare

Efter ett skadestört år satsar Nil de Oliveira vidare och han trappar samtidigt upp ungdomstränarrollen där han nu ansvarar för en grupp i Spårvägen.

Vår klubbrekordhållare på 100 och 200 m, Nil de Oliveira, 30, har haft några skadestörda år där ett knä spökat under 2016. I somras blev det inte så många tävlingar där 21.59w på 200 m och 48.91 på 400 m i juni blev årsbästanoteringarna. Men det blir fortsatt satsning och kanske blir det så att 400 m får höjd prioritering nästa år – det är ju en distans som Nil sprang på inne-EM 2011.
Parallellt med den egna satsningen började Nil för ett år sedan jobba deltid som lärare på Engelbrektsskolans friidrottsprofil där han nu är inne på tredje terminen. Det handlar om elever på årskurs 6, 7, 8 och 9 som valt friidrott och det är en roll som Nil trivs i.

Ny som ungdomstränare i Spårvägen
Sedan i höstas har Nil också hand om en ungdomsgrupp i Spårvägen tillsammans med Joakim Nordström Ribbing. Det är en 02-grupp, alltså 14-åringar, som tränare tre dagar i veckan, vintertid i Sätra och på sommaren på Östermalms IP.
En annan elitaktiv som också gått in mer i ungdomstränarrollen är stavhopparen Erik Thorstensson som parallellt med den egna satsningen kommer att bli hjälptränare i stav. Att elitaktiva hjälper till som tränare är inget nytt i Spåret och bland dem som tidigare ansvarat för ungdomsgrupper märks Gladys Bamane (SM-vinnare på 200 m i somras) och Moa Hjelmer (svensk rekordhållare på 400 m) som dock inte är tränare just nu. Gladys satsar på studier och Moa är gravid med sitt andra barn.

230 ungdomar i tolv grupper
När det gäller ungdomsverksamheten så har Spåret idag ca 230 barn och ungdomar fördelade på elva grupper i åldrarna 10–17 år. Det är kö till samtliga men intresserade kan fylla i ett intresseformulär. Träningarna sker huvudsakligen på Östermalms IP vår, vinter och höst samt i Sätrahallen, på GIH och Solna vintertid.
Spårvägens tränarorganisation