Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Mycket landslagsfolk i Raka Spåret

Knappt 300 friidrottare är anmälda till Raka Spåret på söndag och bland dem märks flera landslagsaktiva. Bland annat Örebros Andreas Otterling som nyligen kvalificerade sig för inne-EM i längd. Och givetvis en hel del spårvägare!

Andreas satte personligt rekord med över två decimeter då han i trenationslandskampen i Tammerfors förra helgen hoppade 7.89. Två gånger om till och med och efter det skrev förbundskapten Stefan Olsson direkt ut en biljett till inne-EM i Paris.
Andreas är främst känd som trestegshoppare och det är i den grenen han gör en intressant årsdebut på Raka Spåret på söndag. Det personliga rekordet är från fjolårets finnkamp och lyder på 16.21.
Manliga 1500 m ser ut att bli spännande och favoriter är MAI:s Abdi Suleiman och Hässelbys Nacerddine Hallil. Den sistnämndes bästa tid är 3:40.55 från i somras medan Abdi har angivit 3:37.20 i anmälningslistan. Helt klart är tävlings- och hallrekordet 3:46.05 i fara och om det slås får vinnaren 8000 kr. Förutom de 3000 kr för hallrekord ingår i manliga 1500 m också Bertil Bengtson Memorial på 5000 kr.

Karim årsdebuterar
Andra intressanta starter gör 800 m-löparen Joni Jaako som på Raka Spåret väljer 400 m. Sin specialdistans väljer dock Spårvägens regerande svenske mästare på 800 m, Karim Mohammadi, som årsdebuterar på söndag.
Årsdebut gör också finnkampslöparen Susanne Grimfors och hon springer 3000 m. Av landslagsfolk finns bland annat också Spårvägens Erica Jarder som siktar på att förbättra sitt färska inomhuspers i längd som lyder på 6.27.
Första start på söndag är 11.30. Allt om Raka Spåret hittar du här!