Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
"OS-guld till Spårvägen och silver till Hässelby 2021 var ett historiskt ögonblick" skriver Andreas Carlborg om i sin krönika. Foto: Deca Text&Bild

Mycket att se fram emot 2022

Ett nytt år har startat och friidrotten går en spännande tid till mötes med inne-VM och två stora utomhusmästerskap, EM i München och VM i Eugene. Efter ett fantastiskt friidrottsår med OS-guld till Daniel Ståhl i Spårvägen FK som den största händelsen har vi mycket att se fram emot.

Närmast på schemat av egna tävlingar är Raka Spåret den 19 februari och vi ser även fram emot att komma igång med våra och Marathongruppens långlopp och ett ur Corona-perspektiv förhoppningsvis mer normalt år.

Ny verksamhetsansvarig på Marathongruppen
Extra kul är att Marathongruppen nu leds av en genuin Spårvägare, David Fridell. I början av december blev det klart att David axlar förtroendet att leda Sveriges viktigaste idrottsevenemangsorganisatör. Detta efter en gedigen rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater ledd av Marathongruppens ordförande Bengt Ohlsson.

Nya Covid-restriktioner
Efter en omtumlande sommar med OS-guld (och OS-silver till Hässelbys Simon Pettersson) inleddes hösten med att restriktionerna togs bort, men de senaste månadernas ökade smittspridning och uppkomst av muterade varianter av covid-viruset har medfört nya restriktioner.

Folkhälsan är viktig
Den pandemin som snart härjat i två år fortsätter att påverka oss i våra dagliga liv på ett genomgripande sätt och har medfört stor påverkan på vår verksamhet, dels rent idrottsligt, men även ekonomiskt på ett sätt som ingen hade förutsett.
Som det ser ut nu är inte pandemin på väg att släppa taget helt och vi kan bara fortsätta hoppas att myndigheterna inser vikten för vår folkhälsa med att säkerställa fortsatta möjligheter till fysisk aktivitet. Och att det i de flesta fall är fullt möjligt att kombinera åtgärder för att minska risken för pandemins följder och bedriva friidrotts- och långlopp samt träning parallellt.

God fortsättning på det nya året och ta hand om er!

Andreas Carlborg
Ordförande Spårvägen Friidrott