Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Moa om landslagsuttagningen

I söndags årsdebuterade 17-åriga Moa Hjelmer med att vinna 200 m på Inlagda Gurkspelen i Västerås på personliga rekordet 24.66. Det är svenskt årsbästa och nytt klubbrekord i F19 och resulterade i att förbundskapten Thomas Engdahl tog ut henne till lagmatchen i Glasgow. Jan Kowalski fick en pratstund med Moa inför seniorlandslagsdebuten.

Hur känns det att ha blivit uttagen till seniorlandslaget? ? Det känns bra! Hur fick du beskedet? ? Thomas Engdahl ringde flera gånger och sms:ade under min skoltid på måndagen. Jag kände mig eftersökt! Blev du överraskad? ? Ja, det var väl lite tveksamt med uttagningen men himla kul! Vad sade din tränare Teresa Nikitin? ? Hon gratulerade och gav mig en kram. Vad vet du om lagmatchen i Glasgow? ? I princip ingenting. Lech Nikitin berättade lite. Det är en trång arena tror jag. Du kommer springa 200 m. Vad är din målsättning? ? Att förbättra mitt personliga rekord som är 24.66. När åker ni? ? Fredag förmiddag. Jan Kowalski