Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa Hjelmer intervjuas på Idrottsgalan. Foto: Jonas Hedman

Moa Hjelmer – en vinnare

Vårt 400 m-ess Moa Hjelmer gick segrande ur striden om utmärkelsen Årets Nykomling på Idrottsgalan i Globen på måndagskvällen! En fantastisk sommar kröntes med att hon som förste spårvägare i friidrott fick kliva upp på scenen i Globen och ta emot pris i direktsänd TV!

Svenskt rekord på 400 m, U23EM-silver och semifinal på VM – 2011 innehöll idel framgångar för Moa Hjelmer och när året nu summerades på Idrottsgalan så vann hon även i konkurrens med de främsta stjärnskotten i andra sporter! I sitt tacktal sa Moa bland annat:
– Tack! Det här kommer verkligen att hjälpa mig på vägen mot framtiden och i framtida mästerskap!
Förstapriset i kategorin Årets Nykomling är ett stipendium på 75.000 kr vilket är ett värdefullt tillskott i elitsatsningen. Inte minst eftersom SOK valt att vänta med att stötte Moa ekonomiskt.
Idrottsgalan startade 2000, samma år som Malin Ewerlöfs elitkarriär tog slut, och sedan dess har ingen Spårvägen-friidrottare varit aktuell. Moa blev med andra ord den förste spårvägaren som fick ta emot pris på Idrottsgalan och faktiskt också de förste att bli nominerad.
En kväll som denna ska förstås också Moas tränare nämnas: Rolle Bergman, som tränar Moa sedan knappt två år, samt Teresa Nikitin som var hennes tränare före det.
Intervju med Moa på svtplay.se.
Moa på friidrott.se.
Mer om Moa i Svenska Dagbladet.
Alla friidrottens vinnare och nominerade i Idrottsgalan genom åren.
Allt om Idrottsgalan.