Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa Hjelmer är i Raka Spåret ute efter ett formbesked inför Nordenkampen och ISM. Foto: Deca Text&Bild

Moa Hjelmer en av flera landslagsaktiva i Raka Spåret 19/2

Raka Spåret årgång 29 äger rum i Sätra Friidrottshall lördagen den 19 februari och i startfältet finns bland annat 19-faldiga SM-vinnaren Moa Hjelmer från Spårvägen och Malmö AI:s kulstötare Fanny Roos som förra året satte svenskt inomhusrekord på Raka Spåret.

Raka Spåret är sedan flera år en av vinterns bästa svenska inomhustävlingar med en rad landslagsaktiva. I år äger tävlingen rum helgen efter Nordenkampen i Uppsala och fungerar som ett perfekt genrep inför inomhus-SM i Växjö 26–27 februari.

Rundbaneloppen i Sollentuna
I år genomförs rundbaneloppen i Sollentuna Friidrottshall på grund av att doseringen i Sätra Friidrottshall inte blev korrekt vid renoveringen i somras. I Sollentuna kommer 200, 400, 800 och 1500 m genomföras och där kommer vi få se svenska rekordhållerskan på 400 m, Moa Hjelmer.

Slog åtta år gammalt personbästa
Hon gladde stort på Finnkampen på Stockholms Stadion då hon vann 200 m på 23.15 och förbättrade ett åtta år gammalt personligt rekord. Vilken distans Moa springer är inte bestämt men oavsett om det blir 200 eller 400 m så kommer det att gå fort i Sollentuna Friidrottshallen lördag eftermiddag 19 februari.

Nytt rekord av Fanny Roos?
En som också tävlat i Raka Spåret många gånger är Fanny Roos som förra året var OS-sjua i kula och rankades åtta i världen av Track&Field News efter att ha satt åtta svenska rekord. Ett av dem kom på Raka Spåret där hon med 18.66 förbättrade sin egen färska notering med två centimeter.
Träningen har gått bra under hösten och det ska bli spännande att se vad Fanny kan göra i Sätra Friidrottshall den 19 februari.
I manliga kultävlingen kommer vi att få se Norges Marcus Thomsen som förra vintern satte personligt rekord med 21.09.

• Inbjudan, anmälan och startlistor
• Så gick det på Raka Spåret 2021

/Jonas Hedman