Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Mesta SM-vinnaren med 807 guld

Spårvägen är inte bara Sveriges bästa friidrottsklubb – Spårvägens är även Sveriges mest framgångsrika idrottsklubb alla kategorier med totalt 807 SM-guld.

Du som följer Spårvägen friidrott vet säkert att Spårvägen 2019 gjorde sitt bästa år någonsin, med allt från världsmästare, en VM-nia på 1500 m, Europas bästa terränglöpare, otaliga SM-guld och SM-framgångar, Castoramarekord, veteranframgångar och mycket mer. Spårvägen var 2019 Sveriges bästa friidrottsklubb.

Mycket mer än friidrott
Men Spårvägen är inte bara Sveriges bästa friidrottsklubb och Spårvägen är inte bara friidrott. Spårvägen har många framgångsrika idrotter, senast vann Spårvägens simmare, med Michelle Coleman i spetsen, sju SM-guld på kortbane-SM i Eskilstuna. Om vi med ”framgångsrik idrottsklubb” menar framgångsrik i Svenska mästerskap (och finns det något bättre sätt att mäta idrottsframgångar i Sverige?), så är Spårvägen Sveriges genom tiderna mest framgångsrika idrottsklubb.

Friidrotten i topp
På de snart 101 år som gått sedan Spårvägen bildades har föreningen till och med november 2019 vunnit 807 Svenska mästerskap på seniornivå i av Riksidrottsförbundet sanktionerade mästerskapstävlingar. Friidrotten har vunnit 369 SM-guld, simningen 194 SM-guld och många SM-guld har vunnits av Spårvägen bordtennis, brottning med flera idrotter.
Därmed är Spårvägen landets i särklass mesta SM-guldkubb, närmast efter kommer Örgryte IS med närmare 650 SM-guld. De så kallade storklubbarna i Stockholm, AIK, Djurgården och Hammarby, måste lägga ihop sina SM-guld för att kunna matcha Spårvägens 807.
Så alla spårvägare kan vara stolta inte bara över att tillhöra Sveriges bästa friidrottsklubb utan också Sveriges mest framgångsrika idrottsklubb genom alla tider.
Spårvägens alla 807 SM-guld finns listade på Spårvägens Alliansförenings hemsida