Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Hela 16 spårvägare sprang 4 km. Stående fr v Anders Fox, Dennis Olsson, Rasmus Ahlgren, Alexander Söderberg, Daniel Alemu, Alexander Holmblad, Estifanos Faid, Archie Casteel, Jon Cleghorn, Daniel Gleimar, Joakim Eriksson och Rasmus Bengtsson. Knästående Yaser Amiri, Kent Claesson, Mohammad Reza, John Foitzik och Samuel Eriksson Lidbrink. Foto: Jonas Hedman

Medaljregn i terräng-DM

Det var en minst sagt massiv skara spårvägare som på terräng-DM i Flemingsberg i lördags testade den blivande SM-banan. Facit blev dubbla guld i båda lagtävlingarna på 4 km för seniorer!

Blött och lerigt är en bra beskrivning av förhållandena vid Visättra Sportcentrum i lördags vilket av flera ledare beskrevs som riktigt terräng, och det är bra att hålla med! På korta banan var Mohammad Reza, som ännu inte har formellt tävlingstillstånd för Spåret, uppe i ledningen i slutet på första varvet trots fall. Han blev till slut trea i mål (utom DM) med John Foitzik femma och Robel Fsiha sexa följd av blivande Spårvägaren Emil Danielsson som tävlar för Dala-Järna fram till 14 november då han formellt är klar för Spåret. Vann gjorde Turebergs Daniel Lundgren som med 12:06 var fem sekunder före Eskilstunas regerande svenske mästare Abraham Adhanom med Mohammad en sekunder efter.
Långa banans 12 km vanns av John Börjesson som med 41:28 var hela 2.5 minuter före tvåan.

Suverän seger för Lisa
Damklassen dominerades av Lisa Öhberg som vann med fjorton sekunder före orienteraren Catherine Taylor som tränar en del med Spårvägen. Frida Aspnäs slutade trea i loppet (DM-silver) efter att ha hållit undan för starkt avslutande Anja Tjärdal och därmed blev det en DM-trippel för Spåret som också tog guld och silver i lagtävlingen!
Läs mer på friidrottaren.com
Resultatlistan