Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Det var på håret att Spåret tagit medalj på 4x100 m. Här lämnar Joakim Blaschke över till Juan Pettersson i andra växeln. Foto: Tommy Berlin

Marginalerna på fel sida på herrarnas 4×100

Herrarnas korta stafett vid stafett-SM i Norrtälje blev riktigt spännande där Spårvägen-kvartetten var snabbast av alla i försöken. Men i finalen påmindes vi om det faktum som alltid gäller i detta sammanhang: "Stafett är alltid stafett". Tappade pinne i sista växeln.

Kvartetten Joakim Blaschke, Modou Colley, André Drummond och Emil Zail gjorde ett riktigt bra försökslopp med bra växlingar hela vägen och var med heatsegern på 42.29 näst snabbast av alla! Och vem är andrasträckans Modou Colley undrar säkert flera.
Jo, det är Emils 40-årige tränare som varit sprinter på elitnivå för ett antal år sedan. Tyvärr sträckte han sig och kunde inte springa finalen. Där ersatte istället Juan Pettersson på tredjesträckan.
Spåret var med i medaljresonemanget men när André skulle lämna över till Emil i sista växlingen så stämde det inte och pinnen gick i backen. Turebergs 92:a Oskar Johansson ledde ut på sista och trots en bristning sista 30 meterna kunde han haltande hålla undan till seger på 42.37 före MAI och Hässelby. För Spåret blev det tyvärr noll standarpoäng. Thomas Nikitin och Mattias Sunneborn var inte med eftersom de på grund av skadekänningar inte var redo för två maxlopp på 100 m. Men de springer 4×400 m imorgon söndag.
Noterbart är att Spårets försökstid hade räckt till guld i finalen. Turans segertid är den sämsta sedan 1955.
Resultaten.