Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Maratonlöpningen i Stockholm får en egen låt

Den 14 juli är det hundra år sedan det olympiska maratonloppet genomfördes i Stockholm och det firas med en jubileumsmara som Spårvägen och Hässelby arrangerar. Nu uppmärksammas jubiléet också av låten "Run Run Run, the Streets of Stockholm" som tillägnas Jubileumsmaran "Stockholm 1912–2012.

Det är Tomas och Anders i Adolphson&Falk som skrivit låten efter ett tips om Manhattan som fortsätter via Berlin med löpning på gatorna i Stockholm.

Vad inspirerade er till att skriva en löparlåt?
– Med den hausse löpningen upplever vore det väl skräp om det inte fanns en samlande låt om just löpning, nåt som får alla att vilja löpa ännu mer! Och så är det väl precis som i löpning, det gäller att ta initiativ, säger Tomas lite kaxigt.

Vad vill ni säga om er låt?
– Det är en låt med takt och ton inspirerad av Dire Straits och Leonard Cohen, berättar Tomas.

Hur sätter man ihop en löparlåt?
– Tjaaa…, det gäller att få ihop en rad detaljer så att det känns bra…, tempo, den ska vara medryckande, texten ska säga  löpare lite mer än vad kanske “vanligt” folk uppfattar, förklarar Tomas.

Har ni sprungit något maraton?
– Ingen av oss har prövat på den utmaningen, jag har mest hållit på med lagsporter, mest bandy, och började motionsspringa kanske för 10 år sedan.  Vi är ju inte direkt purunga, så min första målsättning var att orka springa en timme i sträck och därefter att ta milen på en timme. Det är på den nivån, säger Tomas.
Lär mer om “Run Run Run, the Streets of Stockholm” och lyssna på den på www.marathon.se.