Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Många medaljchanser i Bollnäs

Spårvägen skickar en trupp på nio män och tretton kvinnor till inne-SM i Bollnäs kommande helg. Den innehåller nästan ett dussintal medaljchanser.

Efter att ha cirkulerat mellan Stockholm, Göteborg och Malmö de senaste åren gör nu inne-SM en avstickare upp till Bollnäs, 28 mil norr om Stockholm. En enda gång tidigare har Höghammarhallen härbärgerat inne-SM, det var 2000.
Det blir ett historiskt mästerskap. Kvinnorna står nämligen för fler starter än männen, 190 mot 179. Jag kan inte tänka mig att det inträffat tidigare! Kvinnornas 60 m är största gren med 25 deltagare.

Fyra guldchanser
Om vi begränsar perspektivet till Spårvägen kan jag se fyra guldchanser och ytterligare ett dussin har goda möjligheter att ta medalj. Moa Hjelmer, Erica Jarder, Olle Walleräng och Niklas Arrhenius kommer till start som favoriter. Moa och Olle har inte förlorat mot några svenskar alls i vinter och Erica endast mot en. Olle har imponerat oerhört så här långt men han får det inte lätt mot en vass spurtare som MAI:s Rizak Dirshe. Och vem vet vad Hässelbys nordafrikaner går för? Niklas Arrhenius har bara brodern Leif före sig i årsstatistiken.
Flo Jonsson, Lena Örn, Thomas Nikitin, Joakim Blaschke, Anneli Ståhl och båda stafettlagen får tillmätas hyfsade chanser att ta sig in bland topp-tre.
Stafetterna är extremt svårtippade eftersom laguppställningen inte spikas förrän en timme före start men jag håller MAI som favoriter bland damerna och Tureberg bland herrarna. Spårvägens lag kommer att bestå av fyra ur följande kvintett: Moa Hjelmer, Gladys Bamane, Erica Jarder, Lisa Rönnkvist och Nuuli Ndiwabene.
Distriktsrekordet lyder på 1:39.36 – det är Moa, Gladys, Lisa och Nuulu som har det – och jag är övertygad om det får sig en knuff neråt i helgen.

Jan Ahlström

Bollnäs ISM-sajt
ISM-tipset

Spårvägens trupp till inne-SM i Bollnäs 28/2–1/3

Män
60 m – Juan Pettersson
400 m – Thomas Nikitin
800 m – Johan Svensson
1500 m – Olle Walleräng
3000 m – Olle Walleräng, Oskar Landin
60 m häck – Joakim Blaschke
Stav – Fredrik Skoglund, Erik Thorstensson
Kula – Niklas Arrhenius
+ plus ett lag på 4×200

Kvinnor
60 m – Lisa Rönnkvist, Gladys Bamane
400 m – Moa Hjelmer, Nuulu Ndiwabene
800 m – Malin Kemi
1500 m – Marlin Brown, Malin Kemi
3000 m – Flo Jonsson, Lena Örn
Höjd – Jennie Isgren, Anna Alexson
Stav – Klara Persson
Längd – Erica Jarder, Lisa Rönnkvist
Tresteg – Erica Jarder, Jennie Isgren, Anna Alexson
Vikt – Anneli Ståhl
 +  ett lag på 4×200 m

Så har det gått för Spårvägen i tidigare ISM
2008 i Malmö
2007 i Göteborg
2006 i Sätra