Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Oskar Landin i stafett-SM i Huddinge i juni 2007. Foto: Jonas Hedman

Månadens spårvägare: Oskar Landin

"För en serie bra millopp med andraplats i Stockholmsloppet och en tredjeplats i Hässelbyloppet". Så lyder juryns motivering till valet av långdistansaren Oskar Landin, 20, som oktober månads spårvägare! Janne Ahlström har fått en pratstund med Oskar.

Det var på våren 2005 som Oskar Landin dök upp i Spårvägen. Han demonstrerade ganska omgående stor talang även om hans okonventionella sätt att genomföra loppen fick en och annan att skaka på huvudet. Terräng-DM i Tantolunden kom att bli debuttävlingen. Landin avverkade de 4000 meterna på den krävande banan på 13:37. Det var så bra att headcoach Kent Claesson tog ut honom till terräng-SM på Öland där utfallet bestod i ett lagguld i P19 tillsammans med Erik Scheller och Tobias Lundgren. Nåväl, sedan rullade det på ganska bra utan att det syntes några jätteframsteg. De kom i stället nu under sensommaren och hösten 2007. Först gjorde Oskar 31:11.41 på 10 000 vid Stora SM, ett resultat som ger honom en 17:e plats på Sverige-bästa-listan. Oskar följde upp det med andraplats i Stockholmsloppet och en tredjeplats i Hässelbyloppet. Vad kommer du ihåg av Stockholmsaloppet? ? Att jag ledde länge och att Fredrik Uhrbom spurtade förbi mig inne på Stadion. Och av Hässelbyloppet? ? Att det var knixig och blåsig bana. Jag frös! Jag kom trea och slog Alexander (Söderberg). Varför har du utvecklats så mycket de senaste månaderna? ? Jag har tränat mer uthållighet och så har jag börjat tävla i lätta landsvägsskor. Hur hittade du Spårvägen? ? Det var jag och en kompis som hittade klubben på nätet. Några andra idrotter? ? Lite fotboll när jag var riktigt liten. Vad siktar du på under nästa år? ? Jag vill göra under 30 på 10 000. Jag gillar riktigt långa distanser! Jan Ahlström