Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Månadens spårvägare för juni: Thomas Nikitin!

Motiveringen lyder: "Thomas Nikitin har noterat personligt rekord på både 400 m och 400 m häck under juni månad. Tiderna 46.31 respektive 52.44 ger ett mycket gott betyg till "Tomeks" säsongsöppning."

Kan du berätta om dina 46.31 på 400 i Warzawa? ? Det var varmt men lite för blåsigt för att vara perfekt. Jag fick bana fem och hade en bra kille utanför mig. Det var första loppet för säsongen och planen var att gå ut hårt och det höll ända in. Du har testat lång häck två gånger med 52.44 som bäst. Hur kändes det? ? Helt OK. Men jag har en del att jobba på rent tekniskt? Hur länge orkar du hålla 13 steg mellan häckarna? ? Sex-sju häckar åtminstone. Sen går jag över till 14. Jag kan gå med både höger och vänster före så det är inget problem. Blir det både häck och slätt i framtiden? ? Jag tänker försöka kombinera. Du fick ont i knäet efter Europacupen. Har du fått reda på vad det är? ? Nej, men vi misstänker att det är en inflammation av något slag så jag har tagit penicillin. Nästa tävling? ? Det blir i Polen i helgen eller veckan därefter. Du är sällsynt rutinerad trots ännu inte fyllda 26. Har du missat något SM sedan debuten i Karlskoga 1997? ? Jag missade JSM 2002 men det berodde på att jag var i München på EM. Särdeles väl balanserad träning alltså? ? Ja, Lech har ju lite erfarenhet ? Du blev stor Finnkampshjälte i fjol. Repris i år? ? Jag hoppas det. Jag gillar Finnkampen, stämningen på Ullevi och de hårda banorna. Jan Ahlström Anm.: I juryn ingår Kent Claesson, Lech Nikitin och Johan Storåkers.