Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Andra raka Diamond League-segern för Daniel Ståhl. Foto: Deca Text&Bild

Lysande Spårvägen-insatser på Bauhaus-galan

Daniel Ståhl vann Diamond League-galan på Stockholm Stadion i strålande sommarväder. Hans längsta kast mätte 68.64 vilket återigen visar på vilken hög nivå Daniel har.

Han är otroligt stabil på kast runt 68 meter och vi vet att vid rätt förutsättningar så finns det ännu längre kast i kroppen. Han slår också i princip hela världseliten på Stadion och har bara förlorat en enda tävling denna säsong. Vi kan väl minsta sagt säga att det ser bra ut inför OS i Tokyo om knappt en månad.

Klubbrekord på 800 m
Joakim Andersson tog vara på chansen att få springa ett riktigt bra B-heat på Bauhaus-galan. Tidigare i sommar har Jocke gjort fina 1:47.12 men på söndagen krossade han den tiden och sprang in som sexa i loppet på nya klubbrekordet 1.46.51 efter ett mycket väldisponerat lopp. Tidigare rekordet hade Kalle Berglund på 1:46.63. Joakim har nu plockat en sekund på sitt PB från 2020 och säsongen är bara halvvägs. Läs intervjun med Joakim.

Stabila lopp av Moa och Emil
Moa Hjelmer gjorde 23.48 på 200 m, 0.11 från årsbästat. Hennes personliga rekord är 23.19 är från 2013 och nu börjar hon närma sig det. Även på 400 m gör Moa i år sina snabbaste tider på flera år vilket visar på att man aldrig ska ge upp. Många aktiva slutar sina friidrottskarriärer för tidigt. Moa är ett bevis på att långsiktighet och kontinuitet i träningen lönar sig. Hoppas att alla våra ungdomar ser detta att man kan utvecklas i senare delen av sin karriär.

Emil Danielsson spände bågen rejält i 1500m loppet och öppnade hårdare än någonsin med 1.54 på 800m. Det höll nästan hela vägen men sista 200m blev långa för Emil som ändå nådde sin näst bästa tid i karriären 3:39.70. Emil har denna säsong höjt sig rejält på 1500m och satt personligt rekord med 2.5 sekunder ner till 3:37.57 som gör honom till åtta genom tiderna i Sverige och tvåa i Spårvägen.

Kalle Berglund, som innehar svenska rekordet och då givetvis även klubbrekordet på 3:33.70, hade en mindre bra dag på Stadion. Kalle klev av loppet efter knappt 800 m. Vi vet Kalles potential och hoppas han kan hitta formen de kommande veckorna innan han springer OS i Tokyo på 1500m. Spårvägens Odain Rose var med i B-finalen på 100 m och gjorde 10.66, 0.10 över årsbästat.

Härligt med publik tillbaka på Bauhaus-galan
Det blev som vanligt mycket fina tävlingar på Stadion med ett antal riktigt bra resultat. Duplantis satte stadionrekord i stav med 6.02. Femke Bol, Nederländerna, vann 400m häck på 52.37 och Rose Mary Almanza, Cuba, segrade på 800 m på 1:56.28. De ca 4000 åskådarna som hade tagit sig till Stockholm Stadion fick verkligen se högklassig friidrott.

SM-tävlingar
Vi hoppas på att pandemin nu är i övergående så vi får ha publik på tävlingarna framöver också. Närmast för Spårvägens del ser vi fram emot SM-Milen i Anderstorp 13 juli och Stafett-SM i Huddinge 31 juli–1 augusti. Sen har vi USM, JSM och SM i friidrott i augusti. Även våra arrangemang i MarathonGruppen startar i augusti och september vilket är glädjande. Vi följer också givetvis med spänning våra två OS-deltagare i Tokyo – Daniel Ståhl och Kalle Berglund.
Resultat Bauhaus-galan