Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Tobias Lundgren ?r p? g?ng mot en bra sommar. Bilden ?r fr?n Billingehusloppet i h?stas d?r han kvalificerade sig f?r JNM i terr?ng. Foto: Hasse Sj?gren

Lysande säsongsstart av Tobias

Tobias Lundgren har fått en lysande start på säsongen. Det blev JSM-brons i terräng för en dryg månad sedan och när bansäsongen inleddes med SAYO i Sollentuna för en vecka sedan slog han till med nytt pers på 3000 m med 8:32.04. Det följde han upp med att för första gången underskrida fyraminutersgränsen på 1500 m genom att göra 3:57.49 på Mälarspelen i Eskilstuna.

Skillnaden jämfört med 2005 är slående. Då handlade det mest om frustration och att kroppen inte kändes riktigt fräsch. Det visade sig bero på järnbrist men när han väl fick ordning på problemet så fick han till en bra terränghöst. Berätta om 1500-metersloppet! ? Tobias Ekhamre skulle ta de första 400, jag nästa och Erik Widing fram till dess att det var spurtdags. Vi siktade på 63?64-sekundersvarv. Jag satte in stöten med 300 kvar och lyckades vinna loppet. ? och 3000-loppet! ? Det bildades ganska snabbt en tätklunga med seniorer och sedan följde en andraklunga som jag drog. 700 m från mål så krämade jag ut allt vad jag hade. Jag trivs bäst när jag slipper tidfixering utan det bara är att gå ut och bomba. Vem skriver ditt träningsprogram? ? Det gör Patrik Tjärdal på Löpargymnasiet i Sollentuna. Anders Szalkai finns med som mentor lite i bakgrunden. Och hur ser det ut? ? Runt 70 kilometer per vecka fördelat på åtta pass. Jag tar ingen vilodag. Säsongsmål? ? Inga direkta men jag räknar med att plocka ytterligare några sekunder på både 1500 och 3000. Jag hoppas också ta mig under 15 minuter på 5000 och komma med i terräng-EM-laget för juniorer till hösten. Efter tre år på Löpargymnasiet väntar nu fyra på Handelshögskolan. Tobias har 20,0 och MVG i alla ämnen ? Jan Ahlström