Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lech Nikitin utbildar ungdomstränarna i en av de mest klassiska friidrottsgrenarna. Foto: Jonas Malm

Lyckad tränarutbildning i Spanien

Den 23–27 november var femton av Spårvägens ungdomstränare med Lech Nikitin och Ola Svensson i spetsen i Alicante och Albir Garden för internutbildning. En lyckad resa 

Onsdagen gick mest åt till resan samt en lite längre presentation av deltagarna. På torsdagen genomfördes två sessioner på arenan där Lech stod för kunskaperna och delade med sig av sina tankar gällandes uppvärming, sprint, starter samt stafetter på förmiddagen. Eftermiddagen ägnades åt kast, närmare bestämt spjut och kula där vi fick med oss bra och tänkvärda tips.

1.60 i höjd
Fredag förmiddag blev ett längre pass där enbart höjdhopp gicks igenom, men samtidigt fick vi se lite oanade talanger i höjd, t ex flög Moa Hjelmer över 1.60. Eftermiddagen ägnade vi oss åt planering av kommande inomhussäsong samt hur vi bäst fördelar den samlade kompetensen för att ge barnen och ungdomarna bästa möjliga träning. Lördag förmiddag fortsatte i hoppens tecken med längd och stav samt häcklöpning.
Vi hade tur med vädret och kunde även få såväl ljus- som shoppingterapi. Det sistnämnda i en närbelägen galleria.
Många av deltagarna är ju fortfarande aktiva och kunde därmed passa på att njuta av några träningspass i solen istället för inomhus.
Bilder från tränarlägret.