Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ett uppskattat inslag var bildspelet med många tillbakablickar på 2022. Foto: Jonas Hedman

Lyckad höstfest med över hundra personer

Fredgen den 29 oktober arrangerades Spårvägens höstfest och det blev en på alla sätt trevlig kväll med hundratalet besökare,

Platsen var källarfestlokalen Peder Muur på Surbrunnsgatan 25, bara något spjutkast från stand up-stället Norra Brunn. Där serverades det buffé och efterätt och i kombination med bra bar blev den en lyckad kväll.
Anmälda var hela 96 personer varav några ickespårvägare plus något tiotal ytterligare till eftersläppet och det var bra spridning från 18 år och uppåt – juniorer, seniorer, veteraner, ledare, tränare, styrelsefolk med mera.

95-åriga Elise hälsade
Inbjuden var även vår äldsta medlem – 95-åriga Elise Reifeisen-Hallin – som i somras tog tre veteran-SM-guld i Kalmar. Hon bor nära Surbrunnsgatan men hälsade att “Veteran-SM är jag gärna med på men festerna får ni klara utan mig”.

Fina framgångar 2022
Vår vice ordförande Anders Johrén höll ett utmärkt föredrag med PowerPoint-visning om året som gått. Uppmärksammades gjordes bland annat tjejernas Lag-SM-guld i Uppsala, första SM-gulden för Jesper Arbinge (kula) och Marie Kimumba (400 m), dubbla segrar på stafett-SM (män 4×800 och 4×1500) och förstås Emma Srallas JVM-guldi diskus. På den globala nivån konstaterade Anders också att Daniel Ståhl toppar världsstatistiken i diskus för sjunde (!) året i rad.

43 SM-medaljer
Totalt tog Spårvägen 43 SM-medaljer för seniorer, juniorer och ungdomar varav fem senior-SM-guld. Det innebär att vi nu har 396 seniorguld totalt inomhus inräknat. I övrigt presenterades nya aktiva, styrelserepresentanter tydliggjordes och ungdomsverksamheten uppmärksammades där vi bland annat noterar två USM-guld i tresteg för Oliver Ericsson i P16.

“När gick Spårvagnen utanför Klubbis?”
När middagen slutförts var det dags för quizz på storbildsskärmen. En streckkod skannades med mobilen, en kod skrevs in och så var det bara att köra igång. Frågorna handlade om Spårvägen, friidrott och Stockholm och poängen för de i toppen blinkade upp på storbildsskärmen efter varje avslutad omgång.
En fråga gällde vilket år som Spårvagnen i Stockholm slutade passera Vallhallavägen där Klubbis idag finns. De var fyra alternativ och svaren bland den entusiastiska skaran var spridda. Rätt är 1967. Då infördes högertrafik i Sverige vilket resulterade i att spårvagnarna försvann.

Och vinnare blev …
… Simon Sandkvist, 20, som i somras var JSM-femma på 800 m i Sollentuna och har ett personbästa på 1:55.94. Det blev en spännande kamp där andraplatsen togs av Rolle och trea var Per L.

Tack till festkommittén
Septetten som stod för arrangemanget var Tobias Lundgren, Kalle Berglund, Fredrik Uhrbom, Johan Walldén, Saga Berneryd, Marcus Berggren och Emil Danielsson. Emil kom in på slutet då det stod klart att Tobias inte kunde vara med eftersom han blev pappa kort före (Grattis, Tobbe!).
Stort tack till festkommittén för välarrangerad tillställning!
Höstfesten har inte varit årlig på ett tag – senast den arrangerades var 2019 då vi på hösten samlades på båten La Viella Montagne vid Södermälarstrand. Men det kanske kan bli en årlig tradition nu!

Jonas Hedman