Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Fr v Louise Ringström, Lisa Havell, Anja Tjärdal och Cecilia Norrbom. Foto: Lisa Havells Instagram

Lisa tvåa i Hässelbyloppet

I närmare 20 graders sensommarvärme avgjordes Hässelbyloppet i västra Stockholm söndagen den 14 oktober. Spårvägen hade fyra kvinnliga och tre manliga löpare bland de tio bästa i respektive klass.

Som vanligt samlar numera Hässelbyloppet stora delar av den svenska löpareliten till detta 10km lopp med mål på Hässelby IP. I mycket bra förhållanden på den lättlöpta bansträckningen imponerade Lisa Havell med att bli tvåa med nya personbästat på 10km landsväg 34.48. 17s efter Lidingöloppsvinnaren Hanna Lindholm Huddinge AIS. Cecilia Norrbom visar att formen är på gång inför Valencia marathon senare i höst genom att bli fyra på 35.37. Louise Ringström och Jessica Österberg gör bra lopp och blir sexa på 36.47 respektive nia på 37.17.

Mohammad Reza följer upp tidigare fina insatser i höst på Stockholm halvmarathon och Lidingöloppet med att bli fyra på sin bästa tid någonsin på 10km, 30.14. 36s efter vinnaren Abraham Adhanom från Eskilstuna. Archie casteel visar att formen är på väg inför stundande terräng-SM på Öland genom att bli sjua på 31.21 och Alexander Söderberg blir nia på 31.46 efter en riktig kämparinsats. Spårvägen hade ytterligare fyra löpare som var bland de tjugo första. Daniel Gleimar fjortonde, Claes Bengtsson femtonde, Jon Cleghorn nittonde och Anders Fox tjugonde.

Vi ser nu fram emot terräng-SM på Öland 27-28 oktober där vi siktar på att ta hem medaljer både individuellt och i lag.