Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Lilian siktar på pers i Berlin

På söndag avslutar Lilian Magnusson sin fullständigt osannolika debutsäsong som löpare med Berlin Marathon. Ambitionen är att gå ner mot 2:40 på den klassiska distansen.

Hur kändes 10 000-metersloppet i Finnkampen? ? Det var lätt i 9900 meter men sista hundringen var jättejobbig. Jag hade ingen riktig koll på de andra. Men jag hade inga problem att komma igång med träningen igen. Du körde ett tufft pass den gångna helgen. Hur gick det? ? Jag sprang 3000 m på 10:00 och fortsatte sedan med 5×300 för att få lite fart i benen. Min tränare Anders Szalkai tyckte det var ett bra besked. Vad har du för mål i Berlin Marathon? ? Att förbättra mitt personbästa och gå ner mot 2:40. Det ska bli ett jämnfartslopp och enligt Anders behöver jag inte bli orolig om det går lite fortare i början. Lyckas Lilian pricka 2:40 går hon in som trea genom tiderna bland klubbens damer. Bara Jennie Åkerberg och Helene Willix har sprungit fortare. Efter Berlin finns inget planerat för Lilian. Tränare Szalkai säger bar en sak: Vila! Jan Ahlström