Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Leffe inte långt från VM-final

Leif Arrhenius kastade 61.33 i VM-kvalet i diskus i Daegu och var med det bara 1.05 från finalen.

Det var sol och omkring 28 grader där kvalet inleddes och efter det lyckade inledningskastet hade Leffe kring 56 i andra långt ut till höger i kastsektorn och ungefär lika långt i tredje. Han valde att trampa över i båda. För final krävdes 62.38.
– Jag är nöjd även om det fattades en meter för att gå till final. Första kastet kändes bra, men sen när jag ville mer så gick det sämre. Nervöst, men verkligen roligt! säger Leif.
Niklas Arrhenius kastade i första kvalgruppen men lyckades inte heller han nå ända fram denna dag. Han inledde med 60.57 men i andra ställde sig diskus på högkant och landade kring 50 meter. I tredje fladdrade den och kom ner någonstans runt 59 meter. Niklas valde att kliva över i båda fallen.
– Första kastet kändes bra och jag var helt inställd på att öka. Men så spände jag mig och tappade helt tekniken. Förhållandena var helt ok så jag har inget att skylla på. Jag hann säga “Good luck and go for it” till Leif som jag mötte när jag gick ut, säger Niklas.
Resultatlistan.