Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
USA högst upp och längst ner t v, Danmark nere t h samt de två gula svenskarna som tog hem seger i den inofficiella kullandskampen. Foto: Anders Arrhenius

Långt av Nik i Provo

Sent i fredagskväll genomfördes Viking Shot Put Live i hallen i Provo, Utah, där Arrhenius-stötarna Niklas och Leif bor. Båda stötte över 19 meter och för Niklas blev det hela 19.74 vilket bara är 17 cm från hans åtta år gamla innepers. 

Leif jobbade en hel del med arrangemanget och hade bland annat fixat en sponsor med fri middag samt livesändning på webben. Det gick med andra ord att följa hela tävlingen i realtid vid datorn vilket fungerade utmärkt!
Det blev bra ryck i hallen av den lilla publiken och de sex stötarna peppade varandra ordentligt. Leif inledde med 19.10 vilket blev hans längsta efter en del övertramp och han slutade fyra. Niklas fick på 19.74 i sista stöten och blev tvåa. Vann gjorde amerikanen Zack Lloyd på fina 20.54.
Leif har tidigare i år stött 19.55 så båda bröderna har visat att de har kapacitet för att klara IVM-kvalgränsen 20.00.
Deltagarna bestod av två svenskar, två danska och två amerikaner och det var således en inofficiell landskamp som slutade med svensk seger med en poäng före USA! 1) SWE 12; 2) USA 11; 3) DEN 8.
Resultatlistan.